Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ophef over de Unreal engine 5, Mixer en Ubisoft vs Apple

19/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voordat Boris en JJ zich storten op de voor de Peepshow relevante onderwerpen die de afgelopen dagen over ons heen werden gestort, kijken ze in deze editie nog even terug op de Unreal engine 5 demo. En dan met name over de ophef die er op social media over ontstond. De PlayStation-fans stonden te juichen, de Xbox-fans bagetalliseerden de boel. Wie had er nu gelijk? En waarom showde Epic de demo van de Unreal engine 5 op de PlayStation 5 en niet op de Xbox Series X of misschien gewoon op beide consoles? Was er betaald? Vond Epic de PlayStation oprecht de betere console? En gezien de enorme populariteit van de demo, waarom lieten zowel Sony als Microsoft niet meer van dit soort werk zien in plaats van die nietszeggende CGI-trailers? Boris en JJ hebben er over nagedacht en zetten een discussie op.

Streaming scoort als een malle tijdens de Lockdown. Mixer ook?

Streaming doet het tijdens de Lockdown enorm goed. Twitch realiseerde een verhoging van het aantal gekeken uren van maar liefst 99% ten opzichte van het vorige jaar. Waarmee de service de absolute koning blijft als het gaat om het kijken naar game-influencers. Maar hoe staat het eigenlijk met Mixer? Komt de service van Microsoft al een stuk dichter bij concurrenten Twitch, Facebook en YouTube nu ze dikke contracten hebben gesloten met supersterren als Ninja? Cijfers zijn er ook over het afgelopen boekjaar van Ubisoft. En die vallen niet mee. Hoe kan dit? En waar ligt de oplossing voor dit probleem? Is er überhaupt een oplossing mogelijk nu de crisis er vanwege de lockdown nog echt moet beginnen?

Ubisoft heeft beef met Apple en Google

Er was nog meer nieuws over Ubisoft. De Fransen hebben een proces aangespannen tegen niemand minder dan Apple en Google. Dat allemaal vanwege een keiharde Chinese rip-off van Rainbow Six Siege. Maar waarom de juridische degens kruizen met Apple en Google terwijl de game in China is gemaakt door een developer die werkt voor Alibaba? Ook valt er weer wat te mopperen op Bethesda. Reden: een update voor hun meer dan fijne shooter Doom Eternal. Met die update was niks mis, wel met de antivirus software Denuvo die zonder dat iemand het door had gewoon op de harde schijf werd geplaatst. Hoe dan? Boris en JJ gaan het je vertellen.

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch