Menu Premium

De Unreal engine 5 techdemo was playable geweest op GDC in maart

Jan Johan Beldrok 14/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De techdemo die Epic gisteren de wereld toonde is ingeslagen als een bom. Het deed de console wars zelfs flink opflakkeren omdat de demo op de PlayStation 5 draaide. Bovendien gaf Epic in een aantal interviews aan dat ze heel erg happy waren met het werken met de nieuwe console van Sony. De Sony fansboys zagen dit alles als een teken dat hun console de winnaar ging worden. Terwijl de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de techdemo ook gewoon op een Xbox Series X had kunnen draaien.

Werd er live gespeeld in de Unreal engine 5 demo of was alles pre-rendered?

Waar ook veel discussie over ontstond, was de vraag of we hier nu echt te maken hadden met een speelbare demo of dat alles wat we zagen prerenderd stuff was. Aan deze discussie maakte Epic-baas Tim Sweeney vandaag een eind. De techdemo had namelijk al in een veel eerder stadium uitgezonden en zelfs ‘bespeeld’ moeten worden. “De game die iedereen gister zag, wordt voor de volle 100% in real-time gespeeld op de PlayStation 5. Je hebt de volledige controle over het personage.”

‘Als de GDC in maart was door gegaan, dan hadden we mensen dit laten spelen’

Epic Games CTO Kim Libreri voegt daar aan toe: “De demo is geen echte game. In de zin dat het geen demo is voor een spel dat ooit wordt gereleased. Maar de demo werkt echt. Het is helemaal speelbaar. In feite, als de GDC in maart was door gegaan, dan hadden we mensen dit laten spelen.” En dat maakte de waarde van de demo voor ons nog groter. We gaan hier niet beweren dat alle launchgames er dit najaar zo uit gaan zien. Zeker niet. Maar we hebben wel een sneak peek gezien van dat wat ooit mogelijk gaat zijn op de next gen console. Een sneak peek die ons ook voor het eerst liet ervaren dat next gen wel degelijk next gen kan gaan worden… And we loved it.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch