Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ontslagen PlayStation en EA & neergang Embracer

05/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow op de dinsdag. De doorgaans spraakmakende rubriek bij Gamekings.  na een afwezigheid van twee weken is het illustere duo Boris en JJ terug. Tezamen nemen ze de zakelijke beslommeringen in de gamesindustrie door. Altijd op zoek naar een geschil, relletje of sappige roddel. Waarbij heilige huisjes er zijn om omver te worden geschopt. Wat dat betreft kunnen ze dit keer flink aan de bak. Het regent namelijk ontslagen. En niet bij de minste uitgevers. PlayStation zette onlangs 900 man op straat en EA ontdeed zich van 670 medewerkers. Waar gaat dit naar toe? En waar ligt de oplossing? Verder kijken ze naar de rechtszaak die Nintendo voert tegen Yuzu en hoe de Embracer Group zich binnen een jaar heeft weten op te werken tot de meest gehate publisher van de wereld. Al deze content en meer krijg je in de Peepshow van dinsdag 5 maart 2024.

PlayStation & EA ontslaan samen bijna 1600 mensen

Boris en JJ kijken ook naar de malaise bij de Embracer Group. Na eerst als een malle allerlei publishers en studio’s te hebben overgekocht, zetten ze nu opeens veel van die aanwinsten in de etalage. Bijvoorbeeld Gearbox en Saber Interactive. Waarom doen de Zweden dat? Wat is er aan de hand. En is dit goed nieuws voor zowel Gearbox als Saber Interactive. Het antwoord krijg je zodra je de video hebt opgestart.

Nintendo bindt de strijd aan met emulatoren

Dan valt er ook wat te melden over Nintendo. Zoals iedereen weet zijn de Japanners nogal protective als het gaat om hun eigen IP’s. Niemand mag zijn vieze vingers aan hun eigendommen zitten. Ook niet mensen die zonder er geld mee te verdienen een emulator maken waarmee je oude en nieuwe games van Nintendo kunt spelen. Yuke ondervond dat onlangs en is voor he gerecht gedaagd. Met mogelijk grote gevolgen. Plus we vertellen je waarom niet iedereen blij is met het management van Rockstar.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch