Menu Premium
Loading...

!@#$% over koers Xbox met Bethesda en wordt Dreamhaven Blizzard 2.0?

29/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ga er maar lekker klaar voor zitten, want het is tijd voor een nieuwe editie van de Peepshow. Boris en JJ hebben genoeg te bespreken! Zo heeft de head of marketing van Xbox, na de aankoop van Bethesda schijnbaar bekend gemaakt dat geen er Xbox First Party games naar andere consoles komen. Betekent dit dus dat de huidige en toekomstige PlayStation owners gedag kunnen zeggen tegen de nieuwe Elder Scrolls en Starfield? Ook is er weer gedoe rond Ubisoft en heeft Mike Morhaine, co-founder van Blizzard, een nieuwe game company opgericht. Kortom, genoeg materiaal om over te praten!

Wat gaat Xbox doen met Bethesda games?

Vorige week gooide Microsoft een bom op de gamesindustrie. As if millions of voices suddenly cried out in terror kwamen gamers erachter dat hun favoriete games mogelijk niet naar de PlayStation console zouden gaan komen. Xbox was eigenaar van Bethesda. Nu de franchises zoals The Elder Scrolls en Fallout feitelijk in Microsoft hun handen liggen, was er nog geen harde uitspraak dat de games ook daadwerkelijk platform exclusief zouden zijn. Veel PlayStation-fans hopen daardoor dat de toekomstige games toch naar de PlayStation console komen. Maar gaat dat ook zo zijn? Xbox’s Head of Marketing, Aaron Greenberg leek deze hoop in één klap weg te vagen deze week. Hij meldde in ene podcast dat toekomstige first party games alleen nog maar op de Xbox verschijnen. En dat gaat wel een dingetje zijn dan. Wat vinden Boris en JJ hiervan?

Weer gedoe rond Ubisoft

De afgelopen paar maanden zijn niet goed geweest voor Ubisoft. Wie dacht dat het inmiddels wat rustiger zou worden heeft het echter mis. Zo is Michel Ancel, de voormalige Beyond Good & Evil 2 director, die eerder deze maand ontslag nam, verwikkeld in een onderzoek naar ‘toxic behaviour’ op de werkvloer van Ubisoft. Is er een oorzakelijk verband? Boris en JJ gaan het je vertellen in deze editie van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch