Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over houding PlayStation jegens PC-games & conspiracy

23/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de vertrouwde dinsdagochtend staat hij voor je klaar, een nieuwe editie van de Peepshow. De rubriek waarin twee veteranen op stevige en spitsvondige wijze ingaan op de zakelijke kant van gaming. Net als vorige week is Boris afwezig. Don’t worry, volgende week is de man er weer. Deze keer neemt een andere veteraan zijn plek in. En dat is niemand minder dan Skate. Ook een man die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Waar hadden de twee het over in deze editie van de Peepshow? Onder andere over de timing van de PC-versies van exclusieve PlayStation-games. Komen die nu twee à drie jaar na de release op de PS5 uit, of na een jaar? Jim Ryan en Hermen Hulst zeggen namelijk twee verschillende dingen. De twee presentatoren buigen zich ook over de gang van zaken bij Ubisoft. De hebben wilde plannen voor de komende twaalf maanden. Dit en ander nieuws ga je zien en horen in de Peepshow van dinsdag 22 mei 2023.

Na hoeveel jaar komen PlayStation exclusives naar de PC toe?

De afgelopen twaalf maanden was het stil rond Ubisoft. Wat games betreft dan, want in de Peepshow kwamen de mannen en vrouwen van Yves Guillemot meer dan ze lief was, voorbij. Ze gaan van vrijwel geen games in de afgelopen 12 maanden naar 8 in het komende fiscaal jaar. Hoe dan? En gaat ze dat helpen? Dan Strauss Zelnick, de baas van Take-Two. Die ziet dat steeds meer gamers minder spellen kopen en zich focussen op de grote titels. Waarom is dat? En waar kan dit koopgedrag toe leiden?

Ubisoft: van niks naar 8 games in één fiscaal jaar

JJ en Skate kijken ook naar de gang van zaken bij gameshops. Die hebben het momenteel erg lastig omdat steeds meer games online worden verkocht. Bij GameStop hebben ze een mogelijke oplossing gevonden om de terugloop aan inkomsten op te vangen. Wat is die oplossing en gaat die werken? Tot slot kijken de twee terug op een presentatie van tien jaar terug, die er indirect toe leidde dat Xbox nu al zijn geld op Game Pass zet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch