Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ‘Games as a Platform’, struggle Square Enix & launch Zelda

17/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de voor de vaste kijkers iets minder vertrouwde woensdagochtend (er was een of ander spelletje belangrijker op dinsdag), staat hij voor je klaar: Een fonkelnieuwe editie van de Peepshow. De rubriek waarin we iedere week op stevige maar beargumenteerde wijze ingaan op de zakelijke kant van gaming. Deze editie is nu al een collector’s item omdat niet Boris, maar Jasper JJ vergezeld achter de desk. Boris heeft de komende twee weken andere bezigheden. Maar het zakelijke nieuws wacht niet. Zeker niet op Gamekings. En dus beleeft Jasper hier zijn vuurdoop. En volgens ons deed de Groninger dat niet op onverdienstelijke wijze. Check zelf maar en ram snel op de Play button.

EA gaat vol inzetten op ‘Games as a Platform’

Waar de twee heren het in deze aflevering over hebben? Onder andere over EA dat vol zegt in te gaan zetten op ‘Games as a Platform’. Dit melden ze in dezelfde week als waarin PlayStation bobo Yoshida hoopt dat we niet te veel live service games gaan zien. Want saai. We kijken ook naar de Zelda launch, die beelden opleverde die we lang niet gezien hadden. Helaas hebben succesvolle launches en hypes ook altijd een commercieel vervelende kant. Jasper en JJ geven hier hun mening over.

Wat gaat er toch mis bij Square Enix?

De twee behandelen verder de weinig florissante jaarcijfers van Square Enix. Als een van de weinige publishers hebben ze het afgelopen jaar echt verlies geleden. Hoe kan dat? Waar gaat het mis? En wat kunnen ze doen om het tij te keren? En hoe staan Jasper en JJ tegenover het gerucht dat id Software Bethesda te hulp is geschoten om de shooter actie Starfield top notch te maken? Is dat cool en slim of juist een teken van zwakte? Al deze onderwerpen komen voorbij in de Peepshow van dinsdag 17 mei 2023.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch