Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de ‘politieke’ boodschap achter Far Cry 6

01/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms begint je week en denk je: ‘Hé, er is niet zoveel te piepen deze week’. Bij ons op de redactie begon onze week ook zo. Gelukkig hebben we dan altijd JJ op de redactie rondlopen die overal wel een goed verhaal uit kan halen. Deze week gaan JJ en Boris het in de Peepshow hebben over hoe Microsoft druk schijnt uit te oefenen op Bethesda, weigert Ubisoft een politiek standpunt in te nemen én gaat Blizzcon in 2021 helaas niet door. En dus : nu is er ineens wel genoeg te piepen. JJ en Boris gaan uitgebreid in de onderwerpen duiken en hun licht over de zaken schijnen.

De Peepshow over een giftige sfeer binnen Bethesda

Waar een groot bedrijf over wordt genomen door een nóg groter bedrijf ontstaan verhalen. Dit is inherent aan zo’n overname en de overname van Bethesda door Microsoft is hierin niet anders in. Er is nu echter een gerucht opgedoken wat de zaak tussen Microsoft en Bethesda onder druk kan zetten. Er zijn geruchten dat Bethesda personeel de studio verlaat. Dit vanwege een nieuwe structuur die Microsoft toe wil passen bij de ontwikkelaar. Iets waarvan het personeel niet gediend is. Wat dit verder in kan houden voor de beide bedrijven en wat JJ en Boris hier zelf over hebben gehoord zie en hoor je terug in deze nieuwe Peepshow.

Far Cry wil geen politiek standpunt innemen

De nieuwe Far Cry game (deel 6 inmiddels alweer) komt later in 2021 uit. De game focust zich op een guerilla fantasy voor dit nieuwe deel en heeft hiervoor met échte guerilla’s gesproken. Een zeer ambitieus project dus, maar die ontzettende drang naar vrijheid wil Ubisoft niet door laten klinken in de nieuwe game. Iets wat de vraag doet oprijzen: waarom niet? Een game die over de strijd tussen guerilla’s en hun regeringen gaat, gaat al-tijd over vrijheid. Ubisoft wil echter niet dat hun game opzien gaat kweken vanwege het kiezen van een politiek standpunt. Een zeer Peepshow -waardige kwestie dus, waar Boris en JJ natuurlijk op ingaan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch