Menu Premium
Loading...

!@#$% over hack CD Projekt Red, einde E3 & PlayStation faalt in Japan

10/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na deze helse winter dagen overleefd te hebben, is het JJ en Boris ondanks de vertraging toch gelukt om een nieuwe piepshow op te nemen. Want niet alleen het weer is de laatste tijd flink onrustig geweest. De game-industrie heeft ook bepaald niet stil gezeten en liet flink van zich horen. Met een hoofdletter F. In deze lekker felle editie van de piepshow bespreken JJ en Boris onder andere de ‘neergang’ van Playstation (en Sony) in Japan, het ‘immense’ aanbod aan games op de Chinese versie van Steam en stellen zij de verdrietige maar toch interessante vraag of het afgelopen is met de E3. Volle bak spraakmakende onderwerpen dus in deze editie van de Peepshow.

Da’s pech, E3 weg. Of niet?

De E3 gaat jammer genoeg niet door dit jaar. Althans, niet de offline versie. Dus helaas geen veel te warme draai-dagen in LA, geen heerlijk hete kippetjes, geen drank bacchanalen, geen katers. Ondanks het cancellen van de offline versie, willen de organisatoren van E3 ons niet voor een tweede jaar met lege handen achter laten. Ze hebben een plan gemaakt om een leeg maand juni als 2020 te voorkomen en ons gamers alsnog iets te kunnen geven. Wat vinden Boris en JJ van de plannen van organisator ESA . En wat verwachten we van de toekomst van conventies als E3? Gaan we ooit nog een offline experience meemaken zoals we die kennen?

PlayStation had in januari van dit jaar 1% marktaandeel offline game verkoop in Japan

Japan had in januari een duidelijke favoriet. Allerlei verkoopcijfers werden bekend gemaakt en ook die van de verkoop van de games van de verschillende gaming consols. Waar de Playstation heel het Westen wist beet te pakken, is dat (op z’n zachtst gezegd) niet helemaal gelukt in het Oosten en daarmee bedoelen we vooral Japan. Hoe erg is de schade en hoe komt het? Boris en JJ discussiëren er over.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch