Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Opnieuw geen echte E3 in 2021 en CD Projekt Red gehackt

09/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na een week lang te hebben genoten van de twee-man versie van het GK Journaal, doet JJ het vandaag even alleen. Daan is met andere klus bezig. Maar maak je geen zorgen, donderdag is onze duo gewoon weer samen. Maar over wat voor nieuwswaardige dingen heeft JJ het vandaag? Nou, ook dit jaar gaat de E3 dus niet door en moeten we online ons heil zoeken, er is opnieuw iets mis bij CD Projekt Red, de insane verkoopcijfers van GTA V en nog veel meer.

De E3 is… soort van terug!

Al langer dan een jaar is de wereld in de ban van het Coronavirus. Mensen zijn hun banen verloren, mediaproducties werden stopgezet en ook evenementen kwamen tot een einde. Een van de evenementen die vorig jaar sneuvelde door COVID-19 was de E3, een van de grootste media evenementen rond de gaming industrie. Na een jaar lange pauze is er aangekondigd dat de E3 dit jaar wel door zal gaan, maar niet offline. Geen hal met zweterige journalisten dus. Want grote groepen mogen nog steeds niet bij elkaar komen en dus was een aanpassing nodig aan het concept. Maar wat zijn deze aanpassingen? Daar gaat JJ op in tijdens deze editie van het GK Journaal.

Opnieuw ‘pech’ voor CD Projekt Red

Sinds December bevindt CD Prrojekt Red zich in een nogal lastige periode. Cyberpunk 2077 beviel niet bij iedereen even goed en de studio staat meerdere rechtszaken te wachten. Maar iedereen die dacht dat de studio het ondertussen wat makkelijker zou gaan krijgen, die hadden het goed mis. CD Projekt Red is namelijk het slachtoffer geworden van een online cyber attack. En de hacker in kwestie zegt behoorlijk wat in handen te hebben. De studio krijgt 48 uur de tijd om contact met de hacker op te nemen en tot een overeenstemming te komen. Maar in een ultieme power move heeft CD Projekt Red gewoon een statement naar buiten gebracht met daarbij ook het bericht van de hacker. JJ vertelt er meer over.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch