Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over facial recognition bij games Tencent & Joy-Cons Switch OLED

13/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdag, het is Peepshowdag. Boris en JJ zijn aan de desk gaan zitten om een aantal onderwerpen uit de gamesindustrie met je te behandelen. Bijvoorbeeld over Tencent dat facial recognition gaat inzetten om jongeren te beletten te veel in de avond en nacht te gamen. Ze behandelen de Joy-Cons van de Switch OLED die naar verluidt dezelfde zijn als de oude Switch. En zoals iedereen waren die nogal driftig… En wat dacht je van de situatie rond Ubisoft die voor een dermate bad vibe rond het bedrijf zorgt dat grote talenten niet langer naar de studio’s van deze publisher willen komen. Genoeg food for thought dus en de heren hakken er wel ouderwets op in.

Tencent kijkt graag met de gamer mee

Tencent is met de maand een grotere speler aan het worden binnen de gamesindustrie. En dat heeft niet alleen maar voordelen. Zo gaan ze, op uitdrukkelijke wens van de Chinese regering, facial recognition inzetten om jongeren af te houden van het gamen in de avond en nachtelijke uren. Een fikse aanval op de privacy dus. Omdat Tencent steeds meer macht krijgt in het Westen is deze ontwikkeling ook voor ons van belang. Want denken we van deze vorm van staats-toezicht? Zien we dit ook hier gebeuren? En waarom wil China dit?

Waarom de oude Joy-Cons gebruiken bij nieuwe Switch OLED?

Dan de Joy-Cons van de Switch. Die werken niet altijd even goed. Driftig gedoe zeg maar. Een gebrek wat Nintendo bij de nieuwe Switch OLED had kunnen wegwerken, maar dat naar verluidt heeft achterwege gelaten. Waarom doet Nintendo dat? En komt Nintendo momenteel met meer ‘foutjes’ weg dan bijvoorbeeld een Sony of een Microsoft? Boris en JJ geven je zoals altijd een pakkend antwoord op deze vragen. En voor wie het nog niet duidelijk is, het betreft hier meningen. Niet de waarheid. En dus mag je het hartgrondig met ons eens zijn. Discussie is altijd goed.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch