Menu Premium

De Nintendo Switch (OLED) kost 350 euro en is 8 oktober verkrijgbaar

Jan Johan Beldrok 06/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daar is hij dan eindelijk. De nieuwe Switch, waar we al zo lang over hebben gespeculeerd is dan eindelijk aangekondigd. De nieuwe Switch gaat de Nintendo Switch (OLED-model) heten en wordt op 8 oktober uitgebracht.  De nieuwe Switch is qua afmetingen vergelijkbaar met het Nintendo Switch-systeem., Het apparaat beschikt echter over een groter scherm van 7 inch met OLED-technologie. Dat zorgt voor meer intense kleuren en een hoog contrast. Wat we altijd een pluspunt vinden. Daarnaast heeft de console een brede verstelbare standaard voor het neerzetten en een nieuwe houder met een LAN-poort voor een stabiele online-ervaring (godzijdank). Aan boord bevindt zich 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio. Net als met de oude Switch kunnen spelers met de Nintendo Switch (OLED-model) op de tv spelen en de Joy-Con-controllers delen om samen te spelen.

De Nintendo Switch OLED ligt 8 oktober in de winkels

De nieuwe Switch wordt uitgebracht op 8 oktober, op dezelfde dag dat ook Metroid Dread wordt uitgebracht. Die game is een direct vervolg op Metroid Fusion en de nieuwste telg in de 2D-Metroid-saga die begon met het oorspronkelijke Metroid op de NES. Met het OLED-scherm gaat dit nieuwste avontuur van Samus Aran hopelijk nog wreder worden. Een prijsopgave deed Nintendo, geheel volgens gebruik, in Nederland niet. Maar aangezien de prijs in de VS 349 dollar gaat bedragen, kunnen we ook hier van dat getal uitgaan.

Er komen twee kleurstijlen

Op 8 oktober zal het spelsysteem verkrijgbaar zijn in twee kleurstellingen:
  • OLED-model met witte Joy-Con-controllers: bevat witte Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een witte houder.
  • OLED-model met neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers: bevat neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een zwarte houder.

Alle reeds uitgebrachte Joy-Con-controllers voor de Nintendo Switch zijn compatibel met het nieuwe model. Vanzelfsprekend is de Nintendo Switch OLED compatibel met de gehele catalogus aan Nintendo Switch-games

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch