Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de zwartgallige GDC en het ‘falen’ van Epic

26/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow, lekker op de dinsdag. Boris en JJ nemen, gezeten achter de glimmend witte desk, de ontwikkelingen in de gamesindustrie met jullie door. Ze doen dat ook zoals altijd in stijl en zonder een blad voor de mond te nemen. Van je hart moet je immers geen moordkuil maken. Frustraties en boosheid moeten eruit. Ideaal item daarvoor. In deze editie spreken de twee heren vooral over de afgelopen GDC in San Jose. Het event waarin developers uit de hele wereld bij elkaar komen om met elkaar te praten over het maken en verkopen van videogames. Daarnaast spreken de twee over de verrassende terugkeer van Conny Booth in de industrie,  de matige verkoopcijfers van Alan Wake en het probleem van Epic om PC- gamers naar hun platform te krijgen. Deze onderwerpen zie en hoor je voorbij komen in de Peepshow van dinsdag 26 maart 2024.

De stemming op de GDC was dit jaar niet al te best

Zoals we in de eerste alinea aangeven is de GDC de plek waar developers uit de hele wereld bij elkaar komen om te praten over het maken en verkopen van videogames. Normaliter gaat het vooral over het maken van games, maar dit keer stond vooral het verkopen van games op de voorgrond. Of beter gezegd, de slechte staat waarin de industrie zich bevindt. Want er zijn nogal wat developers ontslagen. En dat had zijn weerslag op de stemming op de beurs. wat is er allemaal gebeurd in San Jose? En zijn er oplossingen voor de malaise gevonden?

Het lukt Epic maar niet om echte concurrent van Steam te worden

We kijken ook naar de problemen van Epic om gamers te lokken naar de Epic-launcher. Op de GDC kondigde het bedrijf aan dat developers de eerste zes maanden 100% van de revenu konden krijgen. Toch werkt het (nog) niet. Alan Wake 2 merkte dat aan den lijve.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch