Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de steeds feller wordende strijd tussen PlayStation en Xbox

30/11/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De dinsdag is geen dinsdag zonder een splinternieuwe editie van de Peepshow. Althans, dat vinden Boris en JJ. En gelukkig ook veel premium Bazen. Dus gaan de twee heren braaf de studio in om achter de desk de zakelijke ontwikkelingen binnen de games-industrie door te nemen. En dat doen ze, zoals altijd, op geheel eigen wijze. Anders is het immers geen Peepshow meer. In deze editie hebben de twee veteranen het opnieuw over de de aankoop van Activision/Blizzard. En natuurlijk over de kift tussen PlayStation en Xbox die dat met zich mee brengt. Want of je het nu leuk vindt of niet, binnen de industrie is het talk of the town en week na week komen er nieuwe, vaak opmerkelijke feiten vrij. Feiten die je hoort te bespreken als luis in de pels van de industrie. Ga dus maar even lekker in een stoel zitten en bekijk of beluister de Peepshow van dinsdag 29 november 2022.

PlayStation vreest vooral de transitie naar een subscriptiemodel-markt

Hoe langer de zaak rond de aankoop van Activision/Blizzard duurt, des te meer opzienbarende feiten komen er naar buiten. Bovendien wordt ook de essentie van de twist tussen PlayStation en Xbox steeds duidelijker. Het is niet zo zeer de franchise Call of Duty die de basis nis van dit proces. Het gaat om de transitie van de markt van een disk on desk naar een online markt waar mensen games ‘huren’ via een subscriptiemodel. PlayStation zit dat niet zitten. Waarom niet en waarom ze denken dat de deal Microsoft een onoverkomelijke voorsprong geeft op dat terrein, dat hoor je in deze editie van de Peepshow.

Is Embracer Group te hard van stapel gelopen?

Boris en JJ hebben het in deze Peepshow ook nog kort over de Embracer Group en de problemen waarmee ze nu te maken krijgen. Want waren die niet te voorkomen geweest? Ook deze antwoorden ga je zien en horen in de wekelijkse rubriek over het reilen en zeilen binnen de games-industrie.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch