Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de aanhoudende problemen bij Ubisoft & Bobby Kotick blijft

28/06/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dinsdag. De dag dat we altijd even de industrie de maar nemen. Soms in de lichte hoop dat er iets veranderd, maar meestal omdat dit soort zaken ook besproken dienen te worden en natuurlijk omdat het leuk en (hopelijk) interessant is om naar de luisteren. Ook deze week zitten Boris en JJ klaar om het zakelijk nieuws van de afgelopen week door te nemen en daar waar nodig te fileren. Met dit keer nieuws over de zich niet verbeterde situatie bij Ubisoft en de gevolgen daarvan plus aandeelhouders die Bobby Kotick in het pluche houden bij Activision/Blizzard. Dit en meer zie en hoor je in de Peepshow van dinsdag 28 juni 2022.

Yves Guillemot doet financieel gebaar voor Ubisoft met diepere betekenis

Het loopt niet lekker bij Ubisoft. Er is veel gedoe rondom de werkomstandigheden bij de Fransen, de aandelenkoers is gekelderd en de games zijn niet klaar. En dat heeft gevolgen, ook voor Yves Guillemot zelf. Wat is er aan de hand en wat is de betekenis van de gebeurtenissen? Ook Activision/Blizzard bevindt zich in zwaar weer. Wat voor gevolgen heeft dat voor de leiding? Is de positie van opper baas Bobby Kotick houdbaar? De baas van de kooplustige Embracer Group liet ook eens van zich horen. En hoe. Hij gaf aan en bepaalde publisher er flink van langs. Boris en JJ nemen dit en andere ontwikkelingen binnen de industrie met je door.

DICE zegt te weten hoe ze weer de beste shooter studio van de wereld worden

Ook is er nieuws over DICE, de developer die verantwoordelijk is voor de toch wel redelijk geflopte shooter Battlefield 2042. Ooit behoorden ze tot de top van de shooter studio’s en die positie willen ze terug. Hoe ze dat denken te gaan bereiken? Dat vertellen de twee heren je in deze nieuwe editie van de Peepshow. En de enige rubriek in Nederland die wekelijks de zakelijke kant van de gamesindustrie beschouwd.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch