Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over de karige PlayStation Showcase & Nintendo vs emulators

31/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De woensdag is vandaag een beetje dinsdag doordat we deze middag een nieuwe editie van de Peepshow online zetten. Boris is terug en dus kan hij er samen met JJ vol in knallen. Met een al dan niet gestrekt been. Voor je klaar staat een verse aflevering waarin we vooral de zakelijke kant & impact van de afgelopen PlayStation Showcase bespreken. Die presentatie viel namelijk nogal tegen. Terwijl we twee jaar lang hebben moeten wachten op een grote show van de makers van de PS5. Waar waren de opzienbarende games? Waarom werden er zo weinig eigen titels getoond en wat is er waar van de geruchten en complottheorie├źn die na afloop van het event de ronde deden? De antwoorden op al deze vragen ga je krijgen in de Peepshow van woensdag 31 mei 2023.

Wat wilde PlayStation met hun Showcase zeggen?

We snappen nog steeds niet helemaal wat PlayStation nu wilde met hun Showcase. Weinig eigen games, geen echte klappers, vrijwel alles in de vorm van CGI en aan het eind nog even vluchtig twee nieuwe stukken hardware getoond. Die in het geval van Project Q ook nog eens meer vragen dan antwoorden opwierp. Waarom pakte PlayStation het zo aan? Hielden ze zich bewust in of was dit gewoon de werkelijkheid waarin we ons bevinden? Grote games zijn zo duur dat ze niet al te vaak meer gemaakt kunnen worden en live service games leveren meer op. Boris en JJ bekeken de show en geven in deze video hun mening over het geheel.

Embracer Group krijgt stevige draai om de oren

Maar er was ook ander nieuws. Bijvoorbeeld over de duikvlucht van de aandelenkoers van de Embracer Group. Wat was daar aan de hand? Waarom gingen de koers van chip fabrikant Nvidia juist stijl omhoog? En waarom doet Nintendo moeilijk bij de launch van een emulator op Steam? Al deze onderwerpen komen voorbij in deze nieuwe editie van de Peepshow.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch