Menu Premium

!@#$% over de gifbeker die nog lang niet leeg is voor CD Projekt Red

22/12/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De launch van Cyberpunk 2077 heeft redelijk voor wat heisa gezorgd. Van problemen op de PS4 en Xbox One, totaan verwijderd worden van de PlayStation Store. iets wat echt hoogst zelden voorkomt. In deze editie van de Peepshow pakken Boris en JJ de draad op waar ze vorige week gebleven waren. Ze dachten namelijk dat toen de gifbeker wel leeg zou zijn voor CD Projekt Red, maar dat hadden ze mis. En niet zo’n klein beetje ook. Hoe erg is de situatie voor Cyberpunk 2077 en CD Projekt Red momenteel precies? Je komt erachter in de nieuwste editie van de Peepshow.

Een unieke situatie

Niet iedere developer kan op zijn CV zetten dat zij gewerkt heeft aan een game die is verwijderd van de PlayStation Store. Elk e medewerker van CD Projekt Red kan dit feitje echter nu aan zijn CV gaan toevoegen. Met dank aan een extreem koppig management.  Want natuurlijk zijn de developers zelf hier niet de schuldige van. Het is het management dat het er naar gemaakt heeft. En dat hebben ze te horen gekregen ook. Zo was er een interne meeting op kantoor waar meerdere personeelsleden stevig tekeer zijn gegaan tegen de leiding van het Poolse bedrijf. Is Cyberpunk 2077 het nieuwste slachtoffer van corporate greed?

CD Projekt Red: een good guy image

Gamedevelopment is een beroep waar je een passie voor moet hebben. Duizenden mensen werken iedere dag aan een product wat meestal pas over vier a vijf jaar het daglicht gaat zien. CD Projekt Red werd gezien als een van de meest veelbelovende studio’s van het moment. Vanwege The Witcher 3: Wild Hunt en de hype die hing rond Cyberpunk 2077. Door de gebeurtenissen van de afgelopen paar weken is dat imago van CDPR redelijk geschaad. En dat had werkelijk waar niemand voor mogelijk gehouden een paar maanden terug…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch