Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over connectie Saudi Arabië en Nintendo & ‘nadeel’ Game Pass

22/02/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze week staat er op de dinsdagochtend bij Gamekings een vol-verse editie van de Peepshow voor je klaar. Vorige week sloegen we even over. Ondere andere omdat Boris een week vrij had. Maar we willen ook verse onderwerpen brengen. Niet alleen maar de controverse rond de aankoop van Activision/Blizzard. Een case die het nieuws rond de zakelijke kant van de gamesindustrie al maanden domineert. Maar dit keer konden de twee zich op een nieuwe casus storten: De ophef rond Hogwarts Legacy en JK Rowling. Want waarom is hier wel ophef over en niet rond de aankoop van ruim 8% van de aandelen van Nintendo door een Saudisch consortium. Bij de uitspraken die ze daar doen rond transgenders valt JK Rowling bijkans compleet in het niet. Wat is er aan de hand? En waarom is hier geen ophef over? Het antwoord ga je zien en horen in de Peepshow van dinsdag 21 februari.

Hebben we in het geval van Nintendo te maken met selectieve verontwaardiging?

De twee pikken de draad ook even op aangaande de processen rond de aankoop van Activision/Blizzard. Wat is de stand van zaken momenteel? Is Microsoft al dichtbij de aankoop gekomen of zijn ze juist verderaf gedreven? Welke andere randzaken vielen ons op de afgelopen weken tijdens alle hoorzittingen die werden gehouden? Ram op die Play knop en je weet het.

Parasiteert Game Pass op de verkoop van games?

Boris en JJ hebben het verder over in welke mate het succes van Game Pass parasiteert op de verkoopcijfers van full boxed games? De koppen die we de afgelopen week voorbij zagen komen die waren nogal stellig: Game Pass zorgt voor minder verkoop van spellen. Is dat wel zo? En waarom worden de originele makers van Metroid niet vernoemd in de credits van de remaster van het spel? De Peepshow geeft uitsluitsel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch