Menu Premium
Loading...

!@#$% over boekjaar PlayStation en Xbox, onrust bij Blizzard en games Nintendo

11/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij de heetste rubriek op Gamekings.tv. En daar hebben we niet eens de warmte van buiten voor nodig. Elke week schenkt de game-industrie ons weer een paar vurige schandaaltjes, problemen en roddels die zorgen voor een fikse discussie bij de twee gewaardeerde teamleden van Team Zuur. Ook deze week is het raak. De jaarverslagen van Sony (PlayStation) en Microsoft (Xbox) spreken tot de verbeelding, er is fikse arbeidsonrust bij Blizzard en iedereen vraagt zich af waar de games voor het komend najaar van Nintendo blijven. Want we weten nog bar weinig. Genoeg voer voor discussie dus. Boris en JJ zijn er daarom eens goed voor gaan zitten. Inclusief een hopelijk zo geruisloos mogelijke ventilator.

Hoe hebben PlayStation en Xbox het financieel gedaan het afgelopen boekjaar

Augustus is altijd het tijdstip voor de jaarverslagen. Hoeveel centen heeft een bedrijf verdiend of juist niet verdiend? Sony en Microsoft hebben beide hun ‘geloofspapieren’ overhandigd. Boris kijkt erna en geeft commentaar. Wie deed het ’t beste, waarom en wat zegt dit voor de toekomst? Dan is er beef bij Blizzard. Over centjes. Nog steeds zijn er heel veel werknemers boos over ontslagen in het verleden en hun verdiensten ten opzichte van het geld wat Bobby Kottick en het management maandelijks ontvangt. Daarom dropten ze gewoon even al hun salarissen online. En daar werd Blizzard natuurlijk niet blij van. Wat nu? Hoe moet dit verder?

Waar zijn de games van Nintendo

Nintendo heeft een ander probleem. En dat probleem heet games. Want wat komt er tussen nu en en het einde van dit jaar uit? De nieuwe Metroid? Deeltje twee van de Zelda: Breath of the Wild? Iets met Mario? We weten het niet. Wat is er aan de hand? Of hoeven we ons nergens druk over te maken? Boris en JJ zoeken het uit. Ook interessant is de controverse rond de game Aeon Must Die. Die werd feestelijk getoond bij de afgelopen State of Play. Maar de mensen die de game gemaakt hadden, waren minder blij. Want zij waren net grotendeels ontslagen. Hoe dan?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch