Menu Premium
Loading...

!@#$% over Black Lives Matter & industrie, SEGA & bonus Bobby Kotick

09/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Normaliter zou deze Peepshow volle bak in het teken staan van de E3-aankondigingen van de afgelopen week. PlayStation, PC Gamer en Future hadden hun shows op dit moment bijvoorbeeld al lang de ether in geslingerd. Sega had een mooie aankondiging klaar staan. Alleen stak het Black Lives Matter-protest daar een stokje voor. Zeer veel publishers stelden hun online events uit omdat ze vonden dat een ander geluid op dat moment belangrijker was om gehoord te worden. De vraag in deze Peepshow is of deze steun oprecht is of dat het puur uit commercieel belang is ingestoken. En of deze acties werken? Hadden bedrijven het misschien anders moeten en kunnen aanpakken? Het zijn ingewikkelde en beladen vragen waar Boris en JJ niet voor weglopen.

De groote aankondiging van Sega die nogal klein uitviel…

Dan is daar de grote aankondiging die Sega de afgelopen week zou gaan doen. Ver verwachtingen waren hoog gespannen. Mensen speculeerden al over een mogelijke verbinding tussen Sega en Microsoft. Sommigen spraken zelfs van een regelrechte overname. Maar het werd iets totaal anders. Iets dat letterlijk en figuurlijk klein was. Hoe kijken de twee hier tegen aan. En heeft de media zelf schuld aan het opkloppen van verwachtingen waardoor de aankondiging zo ‘klein’ uitvalt?

Wat verdienen game-developers nu precies?

Dan de bonus van Activision CEO Bobby Kotick. Daar is niet iedereen blij mee. De man krijgt een fikse bonus terwijl de targets dit jaar niet echt gehaald werden. En dat is niet meer van deze tijd volgens sommigen. Het gaat ook over geld bij een actie op Twitter waar developers openlijk melden wat ze verdienen. En dat is voor Boris en JJ super interessant om naar te kijken. Is er een verschil van betaling tussen publishers en developers? Verschilt het per land? Welke functie kent het beste salaris? Dit alles krijg je te zien te horen in een nieuwe editie van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch