Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over bizarre move Warner Bros, Kotick wil TikTok & EA en AI

12/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow op dinsdag. De doorgaans spraakmakende rubriek bij Gamekings. Boris en JJ nemen eens per week de zakelijke beslommeringen in de gamesindustrie door. Altijd op zoek naar een geschil, relletje of sappige roddel. Ze presenteren het nieuws vanuit de losse pols en zonder een blad voor de mond te nemen. Heilige huisjes zijn er immers om omver te worden geschopt. Er liggen er inmiddels heel wat plat. Deze week hebben de twee het over een nieuwe studio die de deuren moet sluiten, het buitengewoon interessante interview met oud PlayStation bobo Shawn Layden, de opmerkelijke uitspraken van EA ceo Wilson over de rol van AI binnen het bedrijf, de liefde tussen Kotick en TikTok en de bizarre move van Warner Bros. Al deze content en meer krijg je in de Peepshow van dinsdag 12 maart 2024.

Shawn Layden vindt dat de industrie de huidige ellende over zichzelf afroept

Shawn Layden, de voormalig baas van SIE World Wide Studio’s geeft zo af en toe een interview. En doorgaans zegt hij daarin zinnige dingen. De afgelopen week was het opnieuw raak. Layden gaf zijn visie op de huidige malaise van de industrie. Even kort samengevat: De industrie heeft dit over zichzelf afgeroepen. Boris en JJ gaan uitgebreid in op het interview. Ook Peter Moore, die ooit een leidende functie had bij onder andere EA en Xbox, gaf een interview. Hij denkt dat het tijdperk van de consoles zijn einde nadert. En één iemand gaat de deur dicht doen. Wie dat is, dat hoor je in deze video.

Bobby Kotick is gek op TikTok

Dacht je van hem af te zijn, duikt hij weer op. Bobby Kotick is back. Tenminste als het aan de oud-baas van Activision /Blizzard ligt. Hij heeft er namelijk wel oren naar om TikTok te kopen. Immers, de huidige eigenaar ByteDance moet de toko verkopen om de dienst online te houden in de VS. Moeten we dit nieuws serieus nemen en maakt Kotick een kans om de toko over te nemen? Het antwoord krijg je in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch