Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over arrestatie GTA 6 hacker & sneer Microsoft naar Jim Ryan

27/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze week staat de dinsdagochtend bij Gamekings gewoon wel voor de Peepshow. We weten namelijk, dat als we te vaak vaste items op andere dagen zetten, jullie afkick verschijnselen krijgen. Dus nu, gewoon op dinsdag, een nieuwe editie van de Peepshow. En het is een zeer uitgebreide aflevering geworden. Niet omdat Boris en JJ heel lang over een-en-hetzelfde onderwerp gingen ouwehoeren, maar omdat er opeens heel veel op zakelijk gebied gebeurde. Zo werd de hacker van Rockstar en GTA VI opeens gepakt, ging Microsoft in op het geklaag van Jim Ryan en PlayStation, ging een oud top man van PlayStation in op een aanbod van Tencent en werd het persoon wat bij Twitch verantwoordelijk is voor de creators, ontslagen. En dat is nog maar een tipje van de sluier. Het was de afgelopen dagen gewoon aan in de industrie…

Hacker GTA VI binnen een week gearresteerd

Ruim een week geleden werd Rockstar getroffen door een giga hack/lek. Meer dan 90 video’s van GTA VI werden op straat gegooid. We dachten in die periode allemaal aan een hoogwaardige hackers organisatie als schuldige. De waarheid blijkt echter gewoon een stuk simpeler. De hack blijkt gedaan door een 17-jarige puber uit Oxfordshire. Door de arrestatie weten we opeens meer over het hoe en waarom van de hack. En wat de mogelijk straf zou kunnen zijn voor deze knaap. Boris en JJ gaan het je allemaal vertellen.

Microsoft is beetje klaar met gezeur Jim Ryan

Er was echter veel meer nieuws uit de bizz-hoek. Sadya Naydella, ceo van Microsoft, diende Jim Ryan bijvoorbeeld van repliek. Op geheel eigen wijze en vol op de kaak. Een oud-medewerker van de PlayStation gaat voor Tencent werken en deed meteen een opmerkelijke uitspraak. Twitch heeft het lastig en verliest een top manager. Wat is daar aan de hand? En de baas van Embracer is open over wat hij van zijn game Saints Row vond. Hint: Niet best. Dit en meer ga je zien en horen in de Peepshow van dinsdag 27 september.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch