Menu Premium
Loading...

Ori and the Will of the Wisps Review – Kopen, budgetbak of slopen?

13/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is al weer een poos geleden dat de platformgame Ori and the Blind Forest ons leven kwam verblijden. Gemaakt door Moon Studios. Een developer zonder studio, maar met een team van developers die overal op de wereld, vanuit hun eigen kamertje, bezig waren de game in elkaar te sleutelen. En dat deden ze goed, want de eerste Ori werd een ware sleeperhit. Media en gamers kwamen superlatieven tekort om deze letterlijk en figuurlijk fantastische platformgame te prijzen. En nu, na behoorlijk wat keren uitstel, is daar de opvolger: Ori and the Will of the Wisps.

Wat voor ellende gaat arme Ori nu weer overkomen?

Skate en JJ werden compleet betoverd door het eerste deel. Het spel bevatte prachtig vormgegeven levels en het leed van het kwetsbare wezentje Ori, dat zijn moeder verloor, sneed hen beiden door de ziel. De mannen en vrouwen van Moon Studios koppelden daar een originele en zeer uitdagende vorm van platformactie aan toe. Het resultaat was een schitterend, emotioneel geladen spel wat volgens de twee zo door Nintendo gemaakt had kunnen worden. Een groter compliment kun je feitelijk niet krijgen.

Slaagt Moon Studios er opnieuw een top game af te leveren?

Wat heeft Moon Studios allemaal bedacht om Will of the Wisps niet als een gemakzuchtige herhaaloefening over te laten komen? Want die valkuil ligt bij succesvolle sequels behoorlijk op de loer. Zijn er nieuwe gameplay elementen aan het spel toegevoegd of denken ze vooral ‘never change a winning team’? En, heel belangrijk, weet Ori and the Will of the Wisps de twee presentatoren opnieuw te raken? Of is de verrassing nu juist weg? Skate en JJ zijn twee ware Ori-fans. Ze slapen nog niet in een pyjama van het wezen. Deel 1 hebben ze van A tot Z uitgekamd. Je kunt je dus geen beter team wensen om deze Xbox (en PC) exclusive te reviewen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch