Menu Premium
Loading...

Ori and the Will of the Wisps Premium Review – Hartverscheurend

12/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een flink aantal jaren geleden kwam de platformgame Ori and the Blind Forest uit. Gemaakt door Moon Studios,l. Een developer zonder studio, maar met een team van developers die overal op de wereld, in hun eigen kamertje, bezig waren het spel in elkaar te sleutelen. En met succes, want de eerste Ori werd een enorme verrassing, een echte sleeperhit. Media en gamers kwamen superlatieven tekort om deze letterlijk en figuurlijk fantastische platformgame te bewieroken. En nu, na behoorlijk wat uitstel, is daar de opvolger: Ori and the Will of the Wisps.

Deel 1 was al hartverscheurend

Skate en JJ waren compleet betoverd door het eerste deel. De game oogde prachtig en het leed van het kwetsbare wezentje Ori, dat zijn moeder verloor, sneed hen beiden door de ziel. Bambi in optima forma. Daar werd door Moon Studios een inventieve en zeer uitdagende vorm van platformactie aan toegevoegd. Het resultaat was een schitterend spel wat volgens de twee zo door Nintendo gemaakt had kunnen worden. Een groter compliment kun je feitelijk niet krijgen.

Wordt het nieuwe deel weer zo vet?

Wat heeft Moon Studios allemaal bedacht om Will of the Wisps niet als een gemakzuchtige herhaaloefening te laten aanvoelen? Want die valkuil ligt bij succesvolle sequels altijd op de loer. Zijn er nieuwe gameplay elementen aan het spel toegevoegd of denken ze vooral ‘never change a winning team’? En, heel belangrijk, weet Ori and the Will of the Wisps de twee presentatoren opnieuw te raken? Of is de verrassing nu juist weg. Skate en JJ zijn twee echte Ori-fans. Deel 1 hebben ze van A tot Z uitgekamd. Je kunt je dus geen beter team wensen om deze Xbox (en PC) exclusive te reviewen. En dat deden ze dan ook, ruim een half uur lang, opgesierde met mooie footage van Skate zijn speelsessie.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch