Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Onze grote liefde voor The Legend of Zelda-franchise verklaard

10/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Legend of Zelda-franchise is bij Gamekings een van de meest geliefde game-franchises. Sommige presentatoren spelen de Zelda games al vanaf het eerste deel, terwijl andere pas heel laat zijn ingestapt. JJ begon bijvoorbeeld pas met de serie bij Breath of the Wild. Dat heet nog eens met recht ‘late to the party’. Logisch dat deze week dus een speciale is bij Gamekings. Vrijdag 12 mei aanstaande komt de nieuwe Zelda game, Tears of The Kingdom uit. Een game die bij vrijwel alle presentatoren hoog op de verlanglijst staat. Waarom is dat toch? Waarom houdt bijna elke crewmember van Gamekings van Zelda? Is het de stijl van de game? Zijn het de verhalen die verteld worden in het spel? Of is het de uitdagende gameplay die bijna altijd aanwezig is in een nieuw deel van deze franchise? Wat maakt de serie van Miyamoto speciaal? Boris, JJ en Koos namen achter de desk plaats en vertelden hun persoonlijke ervaringen met de Zelda-reeks.

Wat maakt The Legend of Zelda-franchise zo populair bij Gamekings-redacteuren?

Koos is al vanaf kinds af aan fan van de serie. Of hij de spellen in begin begreep, is nog maar de vraag, maar zijn zwak voor Zelda is toen al wel begonnen. Boris stapte in bij Ocarina of Time, omdat de grafische stijl hem aansprak. JJ hield zich lang afzijdig van de reeks, maar na vele smeekbedes van zijn collegae, besloot hij toch de gok te wagen. En zie, The Legend of Zelda: Breath of the Wild was een van de vetste avonturen die hij dat jaar speelde. Drie verschillende mensen met drie verschillende verhalen. Er is echter één overeenkomst en dat is dat elke Zelda game door hen gespeeld moet worden. Waarom is dit? In deze video gaan we op zoek naar het antwoord.

Het nieuwe deel is een must play voor ons allemaal

Aanstaande vrijdag is het dus zover: De nieuwe Zelda ligt in de winkels. Beschouw deze video alvast als een kleine liefdesverklaring aan de serie en een serieus stukje voorpret.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch