Menu Premium
Loading...

De magie van de Zelda franchise: Facts & Figures

09/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Legend of Zelda is een van de meest iconische en succesvolle game franchises aller tijden. Dat zal geen enkele, zichzelf respecterende gamer, durven te ontkennen. Sinds de eerste release in 1986 op de Nintendo Entertainment System, heeft de serie een grote en vooral trouwe fanbase opgebouwd over de hele wereld. Op 13 mei 2023 komt de nieuwste game in de serie uit: The Legend of Zelda Tears of the Kingdom. Om dat heugelijke feit te vieren, kijken we naar wat de franchise zo bekend heeft gemaakt. En dan komende er wat opvallende feitjes naar boven.

De Zelda-franchise is de beste beoordeelde game-serie aller tijden

De serie begon in 1986 met de release van The Legend of Zelda op de Nintendo Entertainment System. Het spel werd ontwikkeld door Shigeru Miyamoto en Takashi Tezuka en was gebaseerd op Miyamoto’s eigen ervaringen met het verkennen van de natuur als kind. Het spel werd een instant hit en legde de basis voor wat een van de grootste game-franchises aller tijden zou worden. Een van de belangrijkste redenen voor het succes van de Zelda-serie is deĀ  kwaliteit van de games. Elk spel biedt een meeslepend avontuur en uitdagende gameplay aan die vrijwel altijd door de media enorm wordt gewaardeerd. Hoe goed scoort de serie in de reviews? En staan de hoge scores ook garant voor hoge verkoopcijfers? In deze video krijg je het antwoord.

Tears of the Kingdom is qua data grootste game op de Switch

De namen Link en Zelda zijn uniek. JJ haalde zo voorheen wel eens door elkaar. De hoofdrolspeler in de Legend of Zelda-games zal toch wel Zelda heten, niet waar? Waar komen de namen vandaan? Is er een diepere betekenis of was het gewoon iets wat Miyamoto goed vond klinken? Vrijdag 12 mei is het zo ver, dan kunnen we met het 19e deel aan de slag. Wat gaat het worden? Opnieuw een 9+? Opnieuw een immens avontuur zoals Breath of the Wild? Click snel op de Play button en ontvang een dik kwartier aan Zelda-voorpret.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch