Menu Premium
Loading...

Netgear XR1000 Nighthawk WiFi 6 Router: Draadloos VR via AirLink

21/01/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heb jij net zoals Koos altijd al draadloos virtual reality willen ervaren? Dat kan! Via Airlink kun je jouw Oculus Quest (2) omtoveren tot een draadloze headset voor je PC. Daar heb je echter wel een snelle router voor nodig en daarom voelt Koos de Netgear XR1000 Nighthawk Pro Gaming router nodig met o.a. WiFi 6 en een ping reductie tot uiterlijk 93%. Check in deze video zijn ervaringen.

Netgear XR1000 Nighthawk specficaties

De XR1000 is een pro gaming router en dat zorgt ervoor dat ie wat andere specificaties heeft ten opzichte van normale routers. Zo bezit deze de nieuwste WiFi 6 standaard voor een stabielere verbinding met 4x zoveel bandbreedte. De router heeft vier grote antennes en vijf gigabit ethernetpoorten waarvan een WAN-poort. Daarnaast heeft de Nighthawk een Tri-core 1,5 GHz processor en draait het op het DUMAOS 3.0 besturingssysteem.

Uiteraard om dit te gaan testen hebben we games nodig, daarom pakken we twee VR titels die in 2020 zijn uitgekomen. Star Wars Squadrons (het is Koos, wat dacht je dan?) en het alom bejubelde Half-Life Alyx. Squadrons heeft standaard controller ondersteuning waarbij je Alyx kunt spelen met de controllers die bij de Oculus Quest 2 geleverd worden. Het nadeel is echter wel dat wanneer je een Xbox controller wil gebruiken deze direct met je PC verbonden dient te zijn en niet met je VR headset.

Zet je bestaande router in Bridge mode en kies voor 5 GHz

Wil je nu zelf ook een snelle gaming router aansluiten op jouw netwerk voor draadloos VR? Vergeet dan niet om jouw huidige Ziggo/KPN/T-Mobile router in bridge mode te zetten en ervoor te zorgen dat de headset op de 5 GHz WiFi is aangesloten in plaats van 2.4 GHz. Dit zorgt namelijk voor een hogere dataoverdracht met een lagere latency.

Is draadloos VR the next level? En kan de Netgear XR1000 Nighthawk Pro Gaming router de ervaring bieden die je mag verwachten? Hoe gaat deze setup qua stabiliteit en komt de kwaliteit in de buurt van native VR? Je hoort het allemaal in deze VR test!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch