Menu Premium
Loading...

Oculus Quest 2 Review: ‘De beste manier om virtual reality te ervaren’

06/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eerste Oculus Quest kwam uit in 2019. Alhoewel het concept een goed idee was, bleef er genoeg ruimte over voor verbetering. Nu, twee jaar later, is de Oculus Quest 2 op de markt en zijn wij benieuwd of de eventueel aanwezige verbeteringen een grote impact hebben gehad op het eindproduct. Jelle en Koos zijn direct aan de slag gegaan met de Oculus Quest 2. Of de Oculust Quest 2 een grote verbetering is in vergelijking met zijn voorganger, kom je achter in deze Oculus Quest 2 review.

In hoeverre is de hardware verbeterd?

Waar de originele Oculus Quest een wat oudere processor gebruikte, daar maakt de Oculus Quest 2 gebruik van een chip die speciaal is gemaakt voor virtual reality. Maar er zit niet alleen een nieuwe processor in dit gadget. Ook het scherm is flink veranderd. Zo heeft de Oculus Quest 2 een resolutie van twee maal 1832×1920 pixels. Dat betekent dat beide ogen een resolutie van bijna 4K te zien krijgen. De Oculus Quest 2 laat ook 50% meer pixels zien dan zijn voorganger. Games die geoptimaliseerd zijn voor de Oculus Quest 2 zien er daardoor vele malen beter en gedetailleerder uit. Ervaren Koos en Jelle dit verschil ook als de goggles op hun neus zetten?

Er is geen haast bij het switchen naar de Oculus Quest 2.

Natuurlijk zijn de specificaties van de Oculus Quest 2 heel verleidelijk, maar is het genoeg om gamers te verleiden dan eindelijk over te stappen naar VR gaming? En als je de Quest 1 bezit, biedt de Oculus Quest 2 een ervaring met betere kwaliteit? Jelle en Koos gaan het je vertellen.

Voor de geïnteresseerde hebben we een aantal specificaties op een rijtje gezet. Deze kun je deze op je gemak doornemen.

  • Product gewicht: 503g
  • Tracking: Ondersteunt 6 graden voor hoofd en hand beweging.
  • Opslag capaciteit: 64GB of 256GB
  • Display: Fast-switch LCD
  • Resolutie: 1832×1920 per oog
  • Display Refresh: 72Hz bij release (90Hz in verwachting)
  • Audio: Integrated speakers and microphone; also compatible with 3.5mm headphones.
  • RAM: 6GB
  • Batterij duur:  2 tot 3 uur, gebaseerd op de content die je op dat moment gebruikt;. Gemiddeld 2 uur als je een game speelt en 3 uur voor als je media bekijkt. Je kan op elk moment het batterij percentage checken in het menu van de Oculus Quest 2.
  • Oplaad tijd: met de bijgeleverde USB-C oplader zal de Oculus Quest 2 in ongeveer 2,5 uur een volle batterij hebben.
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch