Menu Premium
Loading...

Nerd Culture #18 over de passie voor Whoop-Ass & Martial Arts films

11/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een lekkere versie editie van Nerd Culture bij je ontbijt. Vorig week sloegen we vanwege de trip naar België (Premiumvision) een editie ober. maar deze zondag zijn we gewoon terug, ook al geniet Koos van een welverdiende vakantie. We hebben namelijk een mooie oplossing gevonden voor deze editie. En dat is een uur praten over een passie van Daan, Jelle en Skate. En dat is de betere Whoop-Ass of Martial Arts film. Films waarin vechtersbazen rake klappen en trappen uitdelen aan hun tegenstanders. Het liefst zo spectaculair mogelijk en vooral in Azië gemaakt. In de 18e aflevering van Nerd Culture ga je dus een flinke protie geweld voorbij zien komen. Ben je er klaar voor? Kata dan op de Play button.

Er gaat niks boven een volvette Whoop-Ass of Martial Arts film

De drie heren lopen over van de passie voor dit type films. Een reeks aan films opnoemen die we in deze editie van Nerd Culture gaan behandelen, was dan ook niet al te lastig. Binnen no time hadden Daan, Jelle en Skate een stuk of 20 films op hun lijst gezet. Of de redactie even wilde brollen… Iedereen die van Whoop-Ass en Martial Arts flicks houdt, zal een aantal van de door de drie opgeworpen titels kennen. Fist of Fury, Fist of legend, Enter the Dragon, Drunken Master, Crystal Fist, The 36th Chamber of Shaolin, Five Deadly Venoms, Game of Death, Blood sport, American Shaolin, Kickboxer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Bruce Lee is natuurlijk dé ultieme vechtersbaas

Als je al die films die in deze editie bekeken en besproken worden bekijkt, dan zie je dat er een aantal acteurs frequent in voorkomen. Jet Li, Jackie Chan en vooral de legende Bruce Lee. De laatste is toch wel de grondlegger van de vette Martial Arts film voor het mainstream publiek. Helaas te vroeg gestorven. Wat maakt nu precies een  goede Whoop-Ass film? Wat is de beste film ooit gemaakt in dit genre en wie de beste vechter? Je ziet en hoort het allemaal in deze aflevering van Nerd Culture.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch