Menu Premium
Loading...

Microtransacties uit Shadow of War gehaald, een half jaar te laat…

03/04/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms worden we een beetje droevig van de game-industrie. Neem nu het nieuws over het slopen van de microtransacties uit Shadow of War. We snappen vaak de machinaties nog wel die zorgen voor bepaalde uitspraken, maar met een beetje gezond verstand weet iedereen ook hoe de vork echt in de steel zit. Maar men durft of kan die waarheid niet te zeggen. Althans dat sterke vermoeden hebben wij.

Waarom haalt Monolith nu de microtransacties uit Shadow of War?

Neem nu het nieuws dat de Amerikaanse developer Monolith gisteren heeft besloten om de gehate microtransacties uit hun verder prima game Shadow of War te slopen. Een goed besluit, wat in een lange post op hun site wereldkundig werd gemaakt… als ie een dag na de launch was mede gedeeld. Maar we zijn inmiddels een half jaar na fucking dato!  En dan nog met droge ogen melden dat ‘we ons hebben gerealiseerd dat deze microtransacties ons Nemesis System heeft laten ondersneeuwen, het hart van de game. Daarom hebben we besloten om al deze transacties te verwijderen uit ons spel zodat mensen meer uit de game kunnen halen door te spelen.” Dan lul je toch niet meer…

JJ vindt het behoorlijk apart allemaal en probeert uit te vinden wat Monolith uiteindelijk er toe heeft aangezet om de microtransacties uit de game te halen en vooral waarom ze dat precies nu doen? EA presteerde hetzelfde kunstje een maandje of wat terug ook al met hun Star Wars Battlefront 2. Alsof het niks was, kwam er een mea culpa en haalden ze de vreselijke lootboxes uit hun spel. Terwijl gamers er meteen na de launch al massaal om riepen. Was EA echt oprecht toen ze melden dat ze het eerder niet zo hadden gezien of waren er andere redenen? In deze GK Daily gaat JJ dieper in op het nieuws ‘Microtransacties uit Shadow of War gehaald, half jaar te laat’.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch