Menu Premium
Loading...

Maak kennis met de jongste Indie studio van Nederland: Meteor Mug

12/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die Gamekings een beetje volgt, die weet dat Emiel de ‘heilige drie-eenheid’ binnen de gameswereld verpersoonlijkt. Hij praat over games, hij maakt games en hij leert mensen games maken. Dat kunnen weinig gamejournalisten in Nederland zeggen. In deze video komen de bovenstaande drie eenheden wonderwel samen. Emiel interviewt als journalist zijn eigen studenten. Studenten die onder de naam Meteor Mug de game Push Your Family hebben gemaakt. En het spel staat nu op Steam. Hoogste tijd voor voor een intiem kijkje in de keuken van het maken van een game.

Emiel verpersoonlijkt de ‘heilige drie-eenheid’ binnen de gameswereld

Push Your Family is een couch-co-op party-game die ontwikkeld wordt door Meteor Mug, wat wij denken misschien wel het jongste indie game-bedrijf in Nederland is. Twee studenten van HKU (en dus Emiel): Bauke en Steven maken op dit moment een soft-launch op STEAM mee. En dat is een perfect moment voor Emiel om hen eens goed aan de tand te voelen over hun inspiraties, werkwijze en ambities. Zodat elke kijker die eigenlijk diep van binnen graag een game zou willen maken, ervaart hoe je zoiets vanaf de grond af kunt opzetten. En dat het dus mogelijk is je droom te leven…

Push Your Family beleeft soft launch op Steam

Emiel is als begeleider aan de HKU betrokken geweest bij het project en heeft het afgelopen jaar mee kunnen kijken bij het development-proces. Aan de hand van die ervaringen, de vele gesprekken en het resultaat van de status van Push your Family nu stelt hij de twee heren een reeks aan vragen. Denk aan “Is het idee voor deze game uit het leven gegrepen?” Had je enig idee waaraan jullie begonnen?” Hebben jullie voorbeelden in de Nederlandse Indie scene?” En “Wat zijn de grootste problemen die jullie ondervonden hebben bij het werken aan Push your Family?”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch