Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium Let’s Scroll Playstation Now

Google Plus David van Arragon
Google Plus Jan Johan Belderok
13/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

O jawel! JJ is vastberaden om de toekomst van game distributie te onderzoeken. Een tijdje geleden had hij samen met Daan gekeken naar het aanbod van de game streaming service van Xbox in Let’s Scroll Xbox Game PassNu is het de beurt aan Playstation Now om door de vleeskeuring heen te gaan. Samen met game connaisseur David kijkt JJ naar Let’s Scroll Playstation Now.

Zit er wel genoeg kwaliteit tussen om waar voor je geld te krijgen?

De game stream service van Playstation is in principe een slimme manier van Sony om de back catalogus aan de man te brengen en daar weer een aardig zakcentje aan te verdienen, Met een stabiele internetconnectie heb je via deze dienst toegang tot meer dan 500 games. Er zitten zeker een paar toppers tussen. Uiteraard zit er ook een hoop bagger tussen, maar dat is inherent aan een streaming service met honderden games promoten. De vraag is of er genoeg kwaliteit tussen zit om waar voor je geld te krijgen. Vergeleken met Xbox heeft Playstation wel vettere exclusives, maar Playstation Now is €7,- p.m. duurder. Als je moest kiezen, voor welke van de twee streaming service zou jij dan gaan?

Playstation Now bestaat al een tijdje, maar er zijn nu ook PS4 titels als Tropico 5 en God of War 3 toegevoegd. Niet de nieuwste games, maar wie weet kan je over een paar jaar op de releasedate een game via de stream spelen. Klinkt goed toch? Het wordt dan wel het zoveelste abonnement dat je naast Netflix, Spotify, PS PLus, Xbox Live en al je andere favoriete content leveranciers.

Is dit de toekomst van hoe games gedistribueerd worden? Heeft Playstation Now games die je wilt spelen? Schuif aan en zie hoe  David en JJ het koren van het kaf scheiden in Let’s Scroll Playstation Now.

Loading...
 • 24switchen

  ik heb al zat games in de aanbieding gekocht

 • ZurePruim

  Grim Fandago een hele toffe game vinden, maar Day of the Tentacle niet kennen ?

 • Mats313

  Jezus JJ €100 per maand om alles te kunnen spelen? Haha dat is echt krankzinnig veel gezien de vele uitverkopen die er zijn. €1200 per jaar, geef jij nu al zoveel geld uit aan games dan? Dat zijn 20 full priced games en zeker wel 50 afgeprijsde games. M.a.w. een nieuwe game elke week, zoveel tijd heb ik niet hoor.

  • james

   100 euro per jaar jongen.

   • Mats313

    Kijk jij eens vanaf minuut 25 naar dit item 😉

    • Rick

     Dat is wat JJ graag er voor over zou hebben om alles in 1 store te kunnen kopen. Dit is niet de prijs voor de service op dit moment. Zoals David in het item zei, het kost je ongeveer 15-16 euro per maand of 70 voor een jaar ongeveer.

     • JJ

      Klopt. Ik zou bij wijze. An spreken een bedrag van 100 euro per maand over hebben voor PS Online functie en alle games die uitkomen. Dus abbo op alle nieuwe games.

 • Lexosa

  Jan Johan Belderok is een gare man._._wat een bullshit verkondigt de beste man

  • Mats313

   Nee jij voegt veel toe met deze comment… JJ is een gouden vent en een steunpilaar van deze website die er nog altijd de meeste energie en passie in steekt.

   • Lexosa

    Zeker dat hij veel energie en tijd in gamekings steekt!! Echter is het niveau tergend (vind ik)

    • Mats313

     Dan zijn er opties:
     1. Kijk geen GameKings (of geen items met JJ) meer.
     2. Een youtube kanaal starten is gratis, doe het zelf maar beter.

     Maar daarnaast is je comment gewoon respectloos, zeker gezien jij weet dat hij veel tijd en energie in deze site steekt. Hoe zouden de E3 items zonder JJ zijn geweest? Hij is de hardste werker bij Firstlook en alle edities van Gamer’s Heaven. Om zo iemand die jou geen cent kost, maar wel veel entertainment oplevert, weg te zetten als “gare man” zegt heel veel over jou.

     • Lexosa

      Ik zal Gamekings blijven kijken totdat het stopt.. Je hebt gelijk ik moet niet bitchen,maar ik vind dat JJ vaak loopt te blaffen om te blaffen. Dat is mijn mening.
      P.S Kost me wel een cent want ik ben premium

     • Mats313

      Cool man, ook ik zal blijven kijken. Ik heb ook niets tegen jouw kritiek, ben het er misschien ook wel ergens mee eens. Maar breng het opbouwend en op een respectvolle manier, dat verdient JJ toch wel op zijn minst. 😉

     • JJ

      Lexosa mag van mij van me vinden wat ie wil. Als het in nette woorden gaat kun je jouw voorkeuren prima aangeven. Dat is het leuke van GK. De een vind je tof de ander niet.

     • ZurePruim

      Zo is ’t hele leven @GKJJ:disqus

     • Michel

      Zie hierboven JJ’s trouwste supporter!

  • Paaskip

   Hoi zielige internethooligan. Stoer hoor iemand beledigen achter je laptopje. Ga vooral zo door, jij komt er wel!

   • Lexosa

    Ben er al. P.s. heb een desktop

  • Tijl Van de Velde

   JJ komt wel vaker met heel domme uitspraken op de proppen. Hij kan er niets aan doen Lexosa, en mischien moet hij eens naar de dokter om zich te laten onderzoeken.

 • Thomas Mak

  Is ook een beetje krom om dit alleen met Xbox Game Pass te vergelijken. Xbox heeft met de Backwards Compatible lijst de mogelijkheid om games van de vorige generatie gratis te spelen als je ze al bezit.

 • TheOne

  Ergens jammer om te zien dat een game bezitten steeds minder betekenis krijgt. Wat ook betekent dat als de internet servers ooit stoppen met de ondersteuning, de huidige generatie consoles zo de vuilnisbak in kan omdat ze dan geen functie meer hebben. De vorige generatie consoles zal de laatste zijn die over een tijd in de retrogame winkels zal liggen denk ik ..

 • KatchPhraze

  Te duur voor niet eens echt oude games en ik wil gewoon dat een game van mij is. Verschrikkelijk die lag ook.

 • Reill

  Belangrijk detail is dat Playstation Now ook op PC beschikbaar is. Je kunt de PS4 exclusives die beschikbaar zijn dus ook op PC spelen. Helaas wel via een stream.

  Afgezien daarvan had ik graag wat meer informatie in dit item gehad, zoals jullie download/upload speed, hoeveel jullie netwerk belast was, etc. Ook was een visuele vergelijking met een local copy van de geteste games nuttig geweest.

 • Andre Vd Werf

  Heren kunnen jullie iets vertellen over deze service op de PC? Ik weet namelijk dat dit wel bestaat en ik zou het heel tof vinden om uiteindelijk met mijn nieuwe PC straks ook playstation 4 titels kan spelen op deze manier (zullen wel games zijn van minimaal een jaar oud?)

  Qua prijs is dit toch een geweldige value for money? Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind iedere maand een spelletje mocht huren bij de videotheek voor 10 gulden per week. Uiteindelijk heb ik op de Playstation 1 Command and Conquer Red Alert meer dan 10x heb gehuurd waardoor dit een best prijzige uitgave was voor 1 spel…. (Later ook nog gekocht middels mijn werk als kranten bezorger destijds)

  Bedankt weer voor een interessant item!

  • Kid MMXV

   Muawh het is maar net vanuit welke hoek je het bekijkt. Dit zijn die je nu ze op NOW zitten niet meteen deze week moet spelen. Je kunt ze rustig een keertje oppakken. Daarom vind ik het fair dat je het ook moet afzetten tegen (digitale) sales die bij Sony regelmatig te vinden zijn en waar ze prima deals hebben. Dan koop ik die games liever eens voor minder dan een 10tje in de aanbieding.

   Red Dead Redemption en The Last Of Us zijn voor mij de enige uitzondering. Mocht je die game nog niet hebben gespeeld kun je dit nu platform onafhankelijk eens een keertje doen. Je hebt op de PC wel een PS4 controller nodig.

 • Andre Vd Werf

  O en nog een brandende vraag. Zou het ook kunnen dat er meer Gamekings zelf ook reageren in de comments van premium items? Dit zou het wel extra leuk maken qua interactieve toevoeging als Premium Member. Gewoon een suggestie! Kijk maar of het wat is.

  • JJ

   Goeie

 • Ik vind het totaal niet waard. Zelfs voor 5 euro per maand zou ik het niet nemen. Niet perse om het bedrag maar meer omdat ik alles ongeveer heb gespeeld (wat interessant is). Veel van de games die jullie hebben genoemd waren al eerder gratis bij ps plus dus die heb ik al gecheckt. Ook voelt het als weer een extra uitgaven voor iets wat je voor je gevoel dan ook moet gebruiken.
  Ik Koop zelf echt veel games en speel sommige pas na maanden of zelfs een jaar. Daar komt nog eens bij dat streamen niet echt ideaal is.
  Ik. Vind het persoonlijk niets toevoegen. Wie weet is het interessant voor sommige.

  • Andre Vd Werf

   Ik snap je helemaal vanuit het feit dat jij al veel hebt gespeeld of gratis hebt gekregen of games die je uiteindelijk pas later speelt. Voor mij is de service op de PC wel iets wat interessant is aangezien ik geen Playstation 4 heb maar wel graag die games zou willen spelen.

  • Jase024

   Klopt alle echt interessante titels heb ik al gespeeld of zijn nu voor een prikkie te koop(zeker 2e hands).

 • PremchandNL

  Waarom niet een optie tussen downloaden of streamen

  • Kid MMXV

   Omdat NOW een stream service is en niet apparaat gebonden is. Je kunt NOW op je PC en sommige TV’s ook gebruiken.

  • Toby Ziegler

   Omdat de PS4 geen andere games aankan dan PS4 (en dat zijn er maar ongeveer 15). Dus nagenoeg de hele catalogus is niet te downloaden.

   De PS3 was echt een draak kwa architectuur, terwijl de X360 al een stuk meer op pc leek. Publishers hadden destijds ook vaak problemen met de PS3 variant van een game. Vandaar dat X360 games makkelijk te porten zijn (backwards compatible) en PS3 als het ware ge-remasterd moet worden. De huidige PS4 en XB1 hebben nagenoeg een pc architectuur, dus dat is in de toekomst geen probleem. Maar antwoord op jouw vraag: vooral de PS3 was een pain-in-the-ass, die is bijna niet te porten naar PS4. Dat is vooral de reden dat Sony met streamen komt. De PS3 games draaien op afstand op een PS3 engine en die wordt niet ondersteund door de PS4 die wij in huis hebben.

   • Erik

    PowerPC en X86 verschillen heel erg. 360 games, en nu ook originele Xbox games worden dan ook geemuleerd op de Xbox One (niet gepoort) en per game geoptimaliseerd. Gevolg is dat je nu gewoon veel 360 games in je One kan stoppen en spelen.

 • Tijl Van de Velde

  David zou zich moeten schamen dat hij Day of the Tentacle niet kent. Zoek het op David, want je gaat het je achteraf niet beklagen.

  • Peter

   Zeg Tijl ik heb nog een man hoog eiken kruis, vraag is alleen onderste boven of recht op?
   Day of the Tenicle niet kennen, jezus ben ik zoooo oud of is het gameking kennis nivo zo slecht?

   • Tijl Van de Velde

    Jong ben je hoogstwaarschijnlijk niet meer, en het “niveau” is geweten.

    • Peter

     Dott, maniac mansion, full throttle, Larry leisure suit, King Quest police quest bard’s tale…….Man man toen was geluk nog gewoon te vinden op een 2,5 inch floppy.
     Zolang ik die 4 en 0 nog niet heb aangetikt ben ik nog niet oud.

     • Nephilim1977

      vergeet het criminally underrated Zak McKracken And The Alien Mindbenders niet.

      En Sam & Max Hit The Road 😀

     • Jaapie18

      Dus ook 30+

  • OsirisNLD

   Nee daar hoeft hij zich niet voor te schamen, doe eens niet zo elitair.

  • Nephilim1977
 • WuttWutt

  Het ligt er helemaal aan wat voor type gamer je bent en waar je interesses liggen, als 80% van die games je geen reet doet heb je d’r niks te zoeken.

  Als je kids hebt is het misschien leuk om zo’n abbootje in zijn huidige staat te nemen kunnen ze lekker klooien en doen, maar ik denk dat de meeste serieuzere gamers de aanwezige pareltjes hebben gespeeld, apart kopen of te druk zijn met een aantal vaste online titels waar ze zich in vastbijten.

  Maar dat is natuurlijk puur persoonlijk net als David’s “meh” op Helldivers ; )

 • Bas Schoenmakers

  Ik heb het een maandje gehad. Niet verlengd vond het te veel geld voor het aanbod wat ze bieden, veel te veel indie en remasters

 • Kid MMXV

  Er is minimaal een 5mbit verbinding nodig. Of je nu flower of killzone speelt dit zou toch geen invloed moet hebben op de bitrate? Alle games worden op 720p gestreamed en alles wordt op de server van Sony gerenderd. Er moet dus geen onderscheid in performance zijn.
  Amerikanen hebben trouwens meer geluk. Voor 99 dollar kun je een jaar abonnement aanschaffen. Daarnaast is er eenmalig een aanbieding van 9,99 voor 1 maand. Daarna is het 19,99 dollar per maand; dus dan zijn wij (Europeanen) goedkoper uit met 16,99 euro.

  • Toby Ziegler

   EA Access kost ook in Nederland maar €25 /jaar en niet de €30 die jij noemt. Incl. Fifa, Battlefield, Mass Effect enz. In de regel komen games binnen een jaar na release beschikbaar, maar je kan de allernieuwste games standaard al 10uur spelen, zelfs vanaf een week voor de release, bijvoorbeeld straks de nieuwe Battlefront II?

   • Pjader

    Ik moet inderdaad ook zeggen dat EA de concurrentie wegblaast qua prijs/ kwaliteit verhouding. Bijkomend voordeel is ook dat je de games vanaf je harde schijf speelt en dus niet streamt.

 • Nipponsei

  Vriezenveen represent!!

  • Jaapie18

   vjenne

 • Nipponsei

  De meeste jonge huishoudens die de optie voor glasvezel hebben kiezen voor glasvezel en de PS4 is nou niet een apparaat zoals de switch die je veel mee neemt.

 • Nipponsei

  Jezus David 26,- per maand!? Dan moet je echt elke week naar de bios om daar winst uit te halen.

 • Zrmi

  Kunnen Playstation Now spelers wel de multiplayer modus in van bijvoorbeeld Killzone? Volgens mij is dat ook echt rampzalig voor de huidige multiplayer spelers. Die Now spelers laggen dan toch door de hele map met enorme vertraging.

  edit.. oh kom net bij het stukje dat ze het gaan proberen xD

 • roeland

  Ik heb het twee maanden gehad (omdat ik de eerste maand vergeten was om op te zeggen :p ) en heb er toen wel gebruik van gemaakt. Maar toen ik games als ninja gaiden sigma, street fighter en vooral het speedman level van megaman ging spelen bleek het streamen niet helemaal geweldig te werken…

 • Peter

  Echt veel te duur.
  En dat komende van een early ps+ user op de ps3, toen was ps+ kwa games echt de bom.
  PsNow, ouwe meuk voor een premium prijs.
  Meer dan 10 euro is het niet waard en zelfs dan nog……..

 • MeenSheep

  Wat ik het vetst vind aan ps now, is dat in theorie je nooit meer een nieuwe playstation hoeft te kopen. Alles gaat namelijk via de streaming dienst, dus zij moeten zorgen voor de goede hardware aan hun kant van de verbinding. Je kan deze psnow namelijk ook streamen naar je pc of laptop. Dan krijg je uiteindelijk gewoon een klein kastje onder of in je tv en kan je alles spelen wat er de komende eeuw uitgebracht word. Met Xbox blijf je altijd afhankelijk van je eigen hardware.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord