Menu Premium
Loading...

Zijn OLED TV’s de beste optie voor next-gen gaming?

31/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het kiezen van een TV is een behoorlijke klus. Het aanbod is enorm divers en de verschillende technieken en ingewikkelde termen vliegen je om de oren. Het kost ook wel een past centen. Vind dan maar eens precies de tv die perfect past bij jouw smaak en budget. We merken de laatste uit door de mail, social media en chat dat veel mensen weer denken aan een upgrade. De Xbox Series X en de PlayStation 5 komen er aan en die high res galore wil je maximaal ervaren. Om jullie een beetje op weg te helpen, zijn Koos en Steven langs het kantoor van LG gegaan om te kijken naar een reeks aan verschillende schermen en om te ervaren wat het verschil is tussen een LED Televisie en een OLED televisie. Want dat is voor velen toch de keuze waar ze voor staan.

Een verschil in helderheid en kleur

Voor het doodnormale oog is het vaak lastig om direct een verschil te zien tussen beelden op moderne schermen. Dat kun je in principe ook zeggen van LED en OLED televisies.  Maar dat verschil is er wel degelijk. Eén voorbeeld is dat een OLED scherm zelf licht produceert en daardoor geen backlightverlichting nodig heeft. Een LED televisie doet dat niet en heeft dus wel backlightverlichting nodig. Dit aspect zorgt ervoor dat er tussen deze twee soorten televisies een verschil zit in kleur en helderheid. En Koos en Steven gaan je perfect uitleggen hoe je dat verschil kunt zien en waar je op moet letten.

Welke TV is het nu het best voor de PS5 en Xbox Series X?

En zo zijn er nog een aantal andere verschillen te benoemen. Hoe zit het met het verschil in kijkhoek, het energieverbruik, de helderheid en het contrast? Koos en Steven gaan alles voor je op een rij zetten zodat je meer op je gemak een keuze kan maken als je toe bent aan een nieuwe TV. Althans we hopen dat ze dit goed gaan uitleggen, want de twee lopen in de LG showroom met de meest fraaie schermen rond als kinderen in de snoepwinkel.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch