Menu Premium
Loading...

Kerstverhaal: Tomas Sala van ‘Zero’ naar hero met The Falconeer

25/12/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor deze eindejaarsperiode heeft JJ behoorlijk drie speciale content kerstverhalen voor jullie gemaakt. De kerstverhalen zijn een serie van interviews met Nederlanders die in 2020 iets unieks hebben meegemaakt en/of gepresteerd. Verhalen die dienen als inspiratie voor 2020. Dat je nooit moet opgeven. Altijd je dromen moet najagen en dat iedereen ooit kansen krijgt. Je moet ze alleen wel pakken. Het eerste persoon waarmee JJ in gesprek gaat, is Tomas Sala. De man die in zijn uppie The Falconeer in elkaar zette. En dat niet alleen. Hij zorgde er in zijn uppie ook voor dat The Falconeer een launchtitel werd voor de Xbox Series X? Hoe dan? Je komt erachter in het Gamekings Kerstverhaal over Tomas Sala.

Van een idee naar werkelijkheid

Iedere game begint met een droom, maar niet iedereen maakt die droom waar. Tomas Sala heeft zijn droom in 2020 wel waar gemaakt. Meer dan dat. Tomas is al een lange tijd actief binnen de gaming industrie. Zo is hij een mede-oprichter van Little Chicken Company. Maar iets zei hem dat alleen werken meer zijn ding was. En dus is Tomas nu een solo developer. De meeste mensen zouden het niet aandurven om een hele game in hun eentje te maken. Tomas wel. Hij zag dit als een uitdaging. The Falconeer begon met een droom, en in 2020 maakte hij van die droom een werkelijkheid. The Falconeer werd een launch titel voor de Xbox Series X.

Perfecte timing

De kans dat een Indie-game, laat staan eentje uit Nederland, alle ogen op zich gericht krijgt, is niet heel groot. Trump geeft nog eerder ruiterlijk zijn nederlaag toe. Maar wat een ongeluk was voor Microsoft, was een geluk voor The Falconeer. De grootste launch titel voor de series X, was in opeens geen launch titel meer. Halo Infinite werd uitgesteld. En andere first party content, groot of klein, was er niet. Dit bood een buitenkans voor Tomas Sala. Zijn game kwam opeens groot op het dashboard van de Xbox Store te staan. Daar waar miljoenen gamers rond lopen. Hoe kwam Tomas daar terecht. JJ ging op zoek naar deze opmerkelijke reis.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch