Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Ken je deze Nog over het City Building & Tycoon genre

16/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

In deze editie van Ken je deze nog draait het allemaal om Building & Tycoon games. Hiervoor is JJ in zijn game collectie gedoken en heeft gezocht naar allerhande klassieke Building en Tycoon achtige games. Samen met Daan gaat hij een trip down memory lane maken en een paar fijne Tycoon classic’s te bespreken. Met als kers op de taart de eerste Tycoon ooit gemaakt. En die is dus ouder dan Daan zelf. Veel ouder. Maar ook Roller Coaster Tycoon 3 komt aan bod, en voor de echte Tycoon fans natuurlijk ook Zoo Tycoon 2.

Misschien de wat minder bekende

Natuurlijk worden er ook Building en Tycoon games besproken die minder bekend zijn onder de meeste van jullie. Zo is Sim Copter een game waar je met een helikopter door steden kan vliegen die je in SimCity 2000 gebouwd had. Hoe belachelijk vet is dat dan wel niet? En dan Caesar IV uit de Caesar franchise. Dat is een van de grondleggers geweest voor het 3D base builder genre. Playboy The Mansion is dat een stuk minder natuurlijk. Dat is meer een game voor de mensen die een kijkje willen nemen in het leven van Hugh Hefner. Het is de Sims maar dan met een sexy tintje. Althans dat is de bedoeling…

Daan de movie maker

Uit al de classic titles die JJ uit zijn kast heeft gehaald is er één die echt een speciaal plekje in het hart van Daan heeft veroverd. We hebben het natuurlijk over The Movies, letterlijk en figuurlijk een movie making game. Van sets die je zelf kan bepalen tot acteurs die je inhuurt, dit is een game waarin je al je creativiteit kwijt kan. Maar daar stopt het niet. Je kan zelfs het de genre van de film bepalen, de muziek kiezen en zelfs de stemmen kan je zelf inspreken. Hebben Tycoon games ook zoveel impact gehad op jou? Laat het weten in de reacties.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch