Menu Premium
Loading...

Is Dreams een uitkomst voor (studenten) gamesdevelopment?

01/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week hebben we een korte en een uitgebreide review van Dreams op de site gezet. Een game die zeker niet voor iedereen geschikt is, maar wel veel mensen en ook een aantal presentatoren behoorlijk bezig houdt. Bijvoorbeeld over de vraag of Dreams wel een game is of eigenlijk meer een veredelde en versimpelde game-engine? Aan de andere kant zijn er presentatoren die bang zijn zich compleet te verliezen in de ongekende mogelijkheden van het product. Want je kunt tot in insane detail je eigen levels bouwen. Daan is er al helemaal weg van.

Emiel is hét persoon bij uitstek om hier een antwoord op te geven

In de comments bij de reviews en via social media werd gevraagd waarom Emiel niet bij de beide items had gezeten? Het eerlijke antwoord daarop was dat hij toen niet kon. Maar de vraag was legitiem. Emiel was niet alleen gamer, maar ook developer én leraar aan een school waar studenten de fijne kneepjes van het game-development vak leren. Wie is er dan beter om Dreams in het juiste perspectief te plaatsen? En zoals zo vaak gebruiken we dan het motto ‘jullie vragen, wij draaien’.

JJ heeft het geduld van een zenuwlijder met speed in zijn flikker

JJ neemt in dit item de rol aan van de ‘interviewer’ (hij gaat zelf geen Dreams proberen als persoon met het geduld van een zenuwlijder met speed in zijn flikker’) en stelt Emiel de hamvraag: is Dreams een tool waarmee studenten game-development het vak kunnen leren?’. Of kan het juist een heel verkeerd beeld van het vak opleveren. Dat potentiële studenten denken dat je games maakt door met sliders te schuiven? Emiel was al met Dreams bezig sinds de Early Acces stage en heeft het er met zijn studenten over gehad. De man met de pet heeft er daardoor een duidelijke mening over. En van duidelijke meningen, daar kunnen we er bij Gamekings niet genoeg van hebben.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch