Menu Premium

Waar kwam de inspiratie voor de Battlefield franchise vandaan?

29/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jarenlang was er maar één koning als het gaat om grootschalige FPS multiplayer actie. Als iemand tot voor Battle Royale en Warzone aan grootschalige 32 v 32 multiplayer actie dacht, dan dacht hij of zij hoogstwaarschijnlijk aan de Battlefield franchise. En hoewel de Battlefield franchise momenteel in een dip zit, kun je niet ontkennen dat Dice echt een paar hoogtepunten heeft weten te bereiken met de franchise. Maar aan wie hebben zij de start van de franchise te bedanken? Was Battlefield volledig Dice hun eigen idee? Of is er toch een ander verhaal te vertellen? JJ heeft zijn onderzoek gedaan doet in deze video zijn verhaal.

Het pinball genre is ondergewaardeerd

Iedereen kent Dice als de studio die grootschalige multiplayer battles mogelijk wist te maken met behulp van de Frostbite Engine. Maar niet iedereen kent de games waarmee de Zweden hun carrière begonnen. Ze waren namelijk een beruchte speler in de pinball scene. Met games zoals Pinball Dreams, Pinball Fantasies en Pinball Illusions waren zij hun eerste jaren voornamelijk bezig met het maken van digitale flipperkasten. Pas op een later moment stapten zij over naar het maken van games binnen het FPS genre. Maar vanwaar kwam deze beslissing om zo drastisch van richting te veranderen?

Toch weer een adelaar

Het Dice van vroeger is, behalve in naam, compleet verschillend vergeleken met nu. De veranderingen begonnen rond 2000 toen Dice eens om zich heen keek en een partnership sloot met een andere developer. Een move die zeer wel mogelijk een behoorlijk grote impact gemaakt heeft op de gaming industrie. Maar de manier waarop, dat is aan JJ om te vertellen. Dus ga er maar lekker voor zitten en pak er desnoods iets te eten en te drinken bij. Het is tijd voor een nieuw lesje game-geschiedenis: Wie is nou echt de oorspronkelijke inspirator van de Battlefield-franchise?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch