Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hot Topic: De plus- en minpunten van game streaming services

17/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

PlayStation Now, Xcloud, Google Stadia, GeForce Now en wie weet vergeten we er nog een aantal. Minimaal vier grote partijen gaan in 2020 hun game streaming services aanbieden. Sommige partijen zijn al een tijdje bezig met hun service (PlayStation Now en GForce Now) terwijl Xbox volop beta’s draaide met Xcloud en dit programma de komende tijd verder uit gaat breiden. Google Stadia gaat tot slot de 19de van november live. Vier partijen die allemaal flink wat geld in dit ongewisse avontuur pompen. Dat doen ze natuurlijk omdat ze denken dat het spelen van games via een streaming service de toekomst is. Maar is dat ook zo? Dat bediscussiëren we in deze Hot Topic met Koos, JJ en special guest, good old Vasco!

Vasco en Koos schetsen duidelijk beeld waar game streaming zich nu bevindt

Zonder al te veel te verklappen, kunnen we je al wel zeggen dat de bijdrages van tech-wizzard Vasco en Koos, die diep in de game streaming service-scene is gedoken, veel zaken duidelijk gaan maken. Er wordt haarscherp geschetst waar game streaming momenteel staat en wat de voors- en tegens zijn. De twee weten ook goed uit te leggen wat de potentie en mogelijkheden zijn van de verschillende bedrijven. Heeft Sony met PS Now goud in handen of zijn ze het vijfde wiel aan de wagen. En is Google Stadia bezig met een mission impossible of hebben ze daar in de States nog wat wel wat tricks in hun goocheldoos zitten?

Gaan services als Google Stadia en PS Now al in 2020 impact maken?

Aan het eind van deze, een kleine 40 minuten durende discussie, weet je op zeker meer over de verschillende streaming services en vooral of er toekomst in het concept zit en wie de grote stappen gaat zetten. En natuurlijk geven Vasco en Koos aan of dit al het moment is om in te stappen of dat je beter nog even kunt wachten.

 Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch