Menu Premium
Loading...

Alles wat je moet weten over Google Stadia

20/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google had het al aangekondigd, gisteren zou het mega-bedrijf bekend maken hoe ze de game-industrie op stelten zouden zetten. En dat deden ze! Op de GDC in San José deed Google hun gameproject uit de doeken. Zoals verwacht gaat het om een gamestreamingdienst genaamd Google Stadia. Met Stadia kun je blockbuster games streamen naar alle apparaten. Denk daarbij niet alleen aan je tv, maar ook aan je telefoon of tablet. Wat Google tijdens de presentatie liet zien was best indrukwekkend. Assassin’s Creed Odyssey werd vloeiend van telefoon naar laptop, naar pc en naar de tv gewisseld. Dankzij de 10.7 terraflops (meer dan de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro) moet de grafische kwaliteit hetzelfde blijven.

Een PlayStation of Xbox killer?

JJ en Koos hebben gister met grote interesse zitten kijken. Ze zijn zeer benieuwd naar of Stadia ook de beloftes waar kan maken. Nu nemen ze plaats om ‘de toekomst van gaming’ met je door te nemen. Gaat dit een Xbox en PlayStation killer zijn? Komen er straks wel genoeg games naar het nieuwe platform? En op welke schermen willen JJ en Koos straks allemaal gaan spelen?

De revolutionaire Stadia controller

De technologie zou met alle soorten controllers moeten werken, maar er komt ook een eigen Stadia controller met een ingebouwde Google assistent. Deze controller is via Wifi verbonden aan de game. Zo weet de controller vanzelf op welk apparaat je aan het spelen bent. Aan het begin van de levenscyclus van de Stadia ondersteunt Google een 4K-resolutie en 60 frames per seconde. In de toekomst moet dat worden opgevoerd naar 8K en 120 fps. Doom Eternal is een game die vanaf de lancering van de Stadia speelbaar gaat zijn. Binnen een paar weken had iD Software de game klaar voor Stadia. Uniek is de mogelijkheid om op Youtube een video van een game te kijken en dan de game op te starten door simpelweg op het filmpje te klikken. Met deze service kun je games direct spelen, je hoeft ze niet te downloaden. Klinkt het JJ en Koos als muziek in de oren? Kijk snel de video!

Internet

Google’s service draait volledig via het internet is daar dus ook compleet van afhankelijk. In dit nieuwsbericht vertellen we je meer over de internetsnelheid die nodig is om dit goed te kunnen laten draaien.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch