Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe Silicon & Synapse via Chaos Studios en Ogre Studios, Blizzard werd

05/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een item over Blizzard. Wij durven… Nu ja, wat er de afgelopen jaren op het gebied van het behandelen van vrouwen is gebeurd op de burelen van Blizzard valt op geen enkele manier goed te praten. En dat doen we ook niet getuige de laatste editie van de Peepshow. Feit blijft natuurlijk dat het bedrijf ook een aantal waanzinnige games heeft gemaakt. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat de mensen bij Blizzard hun succesverhaal zo hebben kunnen laten ontsporen? Is er iets van een oorzaak te herleiden in de ontstaansgeschiedenis van het Amerikaanse bedrijf dat ons spellen als StarCraft, Warcraft en Diablo schonk. JJ dook de virtuele boeken in en produceerde vervolgens het volgende werkstukje.

Het begin van Blizzard is een en al toeval

Als je dit soort items wel vaker bekijkt of beluisterd, dan weet je dat de ontstaansgeschiedenis van een succesvolle developer vaak grotendeels op toeval berust. En dat is maar goed ook, want als er een soort toverformule zou bestaan waarmee je verzekerd bent van een monster-game, dan zou iedereen het doen. En kunnen. Maar dat is het dus niet. De weg naar succes bestaat vaak uit veel vallen, een enorm doorzettingsvermogen en veel, heel veel mazzel. Zo ook bij Blizzard.

Van niks werden de oprichters de grote helden van gamers

Zo heette Blizzard eerst helemaal geen Blizzard. Ook is de naam geen mastermove. De beginners van het bedrijf hadden ook geen enkel idee wat ze wilden doen en hun eerste succesnummer zou er niet zijn gekomen als er geen groot voorbeeld was geweest en de rest van de industrie niet had zitten pitten. Het moge duidelijk zijn. Zoals altijd heeft JJ een leuk verhaal weten op te spitten. En wie weet snap je aan het eind ook wel een beetje waar de ellende vandaan komt. Een groep weinig populaire nerds die opeens schatrijk en helden worden voor vele mensen. Macht corrumpeert. Helaas dus ook in de game-industrie.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch