Menu Premium
Loading...

Hoe Medal of Honor zijn voorsprong op Call of Duty verspeelde

01/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Call of Duty Modern Warfare is momenteel een grote hit op de redactie. En dan met name de Warzone mode. Vrijwel de gehele redactie speelt het dagelijks. Er zijn echter tijden geweest dat de Call of Duty-reeks alles behalve populair was bij ons. Vooral in de jaren rond de erbarmelijke Ghosts-editie, met het hyper nerveuze ‘gewalljump’, waren we even totaal klaar met de serie. En ook in het begintijdperk van dit type first person shooters lag onze voorliefde niet bij de Call of Duty franchise. Onze fps 2.0 to go was Medal of Honor.

Medal of Honor had een fraaie voorsprong in de strijd tegen Call of Duty

Inmiddels zijn we twintig jaar verder en is Medal of Honor niet meer dan een stuk nostalgie uit het verleden. Terwijl Call of Duty na een dal juist weer helemaal op de weg terug is. Hoe kon dat gebeuren? Een game die drie jaar eerder het moderne FPS-genre inluidde, bij de eerste edities hogere cijfers scoorde dan de eerste Call of Duty’s, beter verkocht, en toch die voorsprong compleet verspeelde en binnen een jaar of tien opgedoekt werd. Met een verliespost van 100 miljoen dollar.

Electronic Arts verspeelde honderden miljoenen dollars in deze wapenwedloop

Hoe kan het deze zo sterk gestarte serie zo ten onder ging? Welke beslissingen zijn debet aan dit falen? Want Electronic Arts kennende zouden ze heel erg graag een eigen Call of Duty in huis hebben willen gehad. Sterker nog, ze spraken vaak openlijk de wens uit dat Medal of Honor Call of Duty uit zou schakelen. Maar het omgekeerde gebeurde. Door een Activision wat aan het begin van 2000 nog geen schim was van de grootmacht van nu. Electronic Arts heeft honderden miljoenen dollars verloren in deze wapenwedloop. JJ wilde weten waarom en dook het internet in. Op zoek naar antwoorden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch