Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe kan het dat Counter-Strike na 25 jaar nog steeds shooter nr.1 is?

23/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen tijd gingen er geruchten rond over de mogelijke release van Counter-Strike 2. En dat sloeg, bijna 24 jaar na de release van de eerste versie van Counter-Strike, in als een spreekwoordelijke bom. Hoe toepasselijk voor een game die draait om het ontmantelen van een bom. Anywhow, veel fans van deze roemruchte tactical shooter vroegen zich af of het hier om een geheel nieuwe versie van het spel ging of slechts om een upgrade naar de Source 2 engine. Counter-Strike: Global Offensive draait immers al sinds 2012 op de Source 1 engine. Dus wat zou het nu precies zijn? Plus de vraag waarom er eigenlijk behoefte is aan een upgrade of nieuwe editie van een titel die al bijna 25 jaar oud is? JJ dook in de historie van een van de belangrijkste games ooit gemaakt.

Is een nieuwe Counter-Strike wel nodig?

Om deze vraag te beantwoorden heeft JJ zich verdiept in de materie. Counter-Strike is een game die zijn oorsprong vindt in de late jaren ’90 en sindsdien is uitgegroeid tot een, of misschien wel de meest populaire shooter(s) ter wereld. Vanaf de release van de eerste versie in 1999 is het spel miljarden keren gespeeld. Door spelers van over de hele planeet. De game draait om het tactisch uitspelen van teambattles, waarbij strategie en communicatie essentieel zijn voor het behalen van de overwinning. Het is ook al die jaren esports game nummer 1 geweest.

Wat maakt deze tactical shooter zo tijdloos?

Wat maakt deze game zo bijzonder dat het 25 jaar nog steeds domineert en er dus een hype ontstaat als er een nieuwe versie wordt aangekondigd? Het kunnen niet alleen de uitgekiende maps en de balans tussen de wapens zijn. Er zijn wel meer games die spot on waren. Maar geen van hen kwam in de buurt van de power van Counter-Strike. Wat is het dan wel? En hebben we die upgrade wel echt nodig? De antwoorden krijgen je in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch