Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe een Donald Duck game leidde tot het ontstaan van Assassin’s Creed

16/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog een video over de Assassin’s Creed serie. En ja, dat is volstrekt toeval. Je moet ons maar even geloven. Dit item is namelijk een kleine week voordat Ubisoft bekend maakte dat ze de toekomst van hun populaire franchise uit de doeken gingen doen, opgenomen. En nu leek het ons een perfecte tijd om dit werkstukje van JJ uit de kast te halen. Want hoe is deze cashcow van de Fransen ontstaan? Was het een wel overwogen plan, dat geheel volgens schema, stukje voor stukje werd uitgerold? Of speelde toeval zoals zo vaak een grote rol? Het antwoord kun je waarschijnlijk al raden. Wat als het alles smooth sailing was geweest, dan hadden we deze video nooit gemaakt. Saaie en voorbeeldige geschiedenis wil niemand horen. Kijkers willen drama, mazzel en toeval. En die ga je ook in dit geval krijgen.

Van Donald Duck naar Ezio Auditore da Firenze

De eerste Assassin’s game lag in 2007 in de winkels. In een redelijk korte tijd groeide de serie uit tot een van de grote franchises binnen de game-industrie. 27 verschillende edities hebben gamers al laten proeven van het leven van de sluipmoordenaar. Eerst in een nog redelijk lineaire setting, vandaag de dag in vaak enorm grote open werelden. Hoe is het idee voor het spel ontstaan? En wat motiveerde¬† de developers bij Ubisoft om met deze insteek te komen? Het antwoord op deze vraag gaat je op zeker verrassen. Het heeft namelijk alles te maken met een buitengewoon middelmatige Donald Duck-game…

Assassin’s Creed was eerst Prince of Persia

En er zijn nog veel meer rare stukjes info te vinden in de eerste jaren van de serie. De game had bijvoorbeeld een einde, Prince of Persia had veel invloed en het hele moderne gedeelte met Desmond en het reizen naar het verleden en heden kwam er pas later bij. Ga dus maar klaar zitten voor een typisch vermakelijk werkstukje van JJ over het ontstaan van Assassin’s Creed.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch