Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hoe Bungie een legendarische franchise startte met Halo Combat Evolved

03/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het FPS genre zou nooit zijn geworden wat het nu is zonder de Halo franchise. Punt. Halo is dé franchise die het fps- genre naar de consoles heeft gebracht. Daarmee veranderde het de gaming geschiedenis voor eeuwig. Maar hoe kwam de eerste editie tot stand? Wie zijn hier verantwoordelijk voor? En was Halo altijd de game die je nu kent? JJ is de geschiedenisboeken ingedoken om te kijken naar de ontwikkeling van de bekendste Xbox franchise. Deels om te bekijken of 343 Studio’s thans dit trucje nog een keer kunnen uithalen met Halo Infinite. Of zijn de tijden veranderd?

Van Gnop naar Halo

De meeste mensen kennen Bungie door de Halo- en Destiny-franchise. Maar voordat zij bekend zouden worden om hun legendarische shooters waren de oprichters van Bungie ook al actief binnen andere genres. Zo begon het allemaal met een game genaamd Gnop, een pong like game. Na Gnop zou Bungie games maken die passen binnen verschillende genres. Zo hebben zij een spel gemaakt genaamd Operation: Desert Storm, wat een top-down tank shooter is en zijn ze verantwoordelijk voor een role-playing adventure genaamd Minotaur: The Labyrinths of Crete. Uiteindelijk zouden ze hun eerste stapjes zetten binnen het FPS genre met Pathways into Darkness, en die skillset uitbouwen met de Marathon franchise. Maar om nu te zeggen dat je meteen al de link naar Halo zag? Niet echt….

Een 20 jaar lopende franchise

De Halo franchise loopt al een poosje mee. In 20 jaar tijd zijn er in totaal 15 edities uitgekomen, met Infinite als nieuwste telg met een release richting het einde van dit jaar. Niet iedere franchise houdt het vol om de switch tussen consolegeneraties te overleven. Lukt Halo dat straks wel als het naar de Xbox Series X komt? Want laten we eerlijk zijn, de franchise is tegenwoordig niet meer helemaal wat het ooit was. En in de toekomst te kunnen kijken, moet je het verleden kennen. En dat doet JJ in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch