Menu Premium
Loading...

Hoe bouw je zelf je ultieme streaming set-up voor in je battlestation?

19/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nu we veel binnen zitten is het maken van live streams nog populairder dan ooit geworden. En dat is alleen maar tof. Iedereen heeft nu de kans om zijn eigen content te maken. Just for fun of wie weet wel om het echt professioneel aan te pakken. Bij Gamekings streamen we al een aantal jaren. Grote producties, kleine producties, in de studio of thuis. En dus hebben we in die periode een hoop geleerd over hoe je een thuis een dikke set-up neerzet. Vandaar dat Skate, Koos en Jelle een onderlinge discussie aangaan over hoe zij de ideale stream set-up voor zich zien.

Hoe ga je om met webcams en mics

In deze video beperken we ons tot vooral de webcam en de microfoon die we gebruiken. Met de PC of laptop toch wel de meest belangrijke onderdelen van jouw set-up. Je moet als kijker immers iets te zien en te horen hebben. De discussie gaat er over wat nu het beste materiaal is voor jouw stream behoeftes. Moet je altijd een dure webcam en mic hebben, ook als je bijvoorbeeld gewoon af en toe voor de fun wil streamen, of kun je zelfs als pro prima resultaten behalen met een mid price of wie weet wel goedkope camera en microfoon?

Is er verschil qua gear die een setup pro streamer of casual streamer moet gebruiken

En hoe zet je alles op? Zijn er tricks om meer prestatie uit bijvoorbeeld een wat goedkope webcam of mic te halen? En hebben Skate en Koos, die fanatiek streamen, andere wensen als het gaat om beeld en geluid? En wat denkt Jelle ervan? De man die de camera voering in de studio doet. Hij helpt elke Gamekings presentator bij het afstellen van de setup thuis. Opdat het beeld strak en goed belicht is en het geluid zuiver en niet te zacht of juist te hard. Live streamers, aspirant streamers en iedereen die gewoon wil weten hoe zo’n streaming set-up werkt en wat het kost, check gewoon lekker dit item.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch