Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het verhaal achter het ontstaan van Call of Duty: Warzone

30/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een goed research item gaat JJ nooit uit de weg. En deze keer heeft hij zijn hoofd gebogen over een zeer populaire game of beter gezegd modus van een game: Call of Duty: Warzone. De Battle Royal game van Activision pompt nog steeds als een malle, ondanks dat de game groot is en nog wel eens last heeft van hackers. Reden genoeg voor JJ om eens dieper op Warzone (wat inmiddels in haar derde seizoen zit) te duiken en antwoord te geven op die ene vraag. Hoe is dit succesnummer ontstaan. Was het een masterplan, of zoals bijna altijd iets wat bij de gratie van een zeer toevalstreffers ontstond.

De opleving van CoD

Call of Duty heeft een tijd lang in zwaar vaarwater gezeten. Denk aan titels als Ghosts en Infinite Warfare die voor de liefhebber misschien nog te doen waren, maar die bij het grote publiek niet helemaal aansloegen. Nadat Treyarch met een nieuwe soort van Battle Royale mode aan kwam zetten voor Black Ops 4 veranderde dit en ging het de goede kant op met CoD. Als je het verhaal van de franchise een beetje kent weet je dat Treyarch en Infinity Ward de serie qua titels van elkaar opvolgen. Zo maakte Infinity Ward CoD 4 en Treyarch CoD 5, enz. Wat er daarna met Call of Duty gebeurde en waarom Warzone nu zo populair is heeft JJ helemaal voor je uitgeplozen.

Warzone is nu immens populair

Met meer dan 100 miljoen actieve spelers is Call of Duty met Warzone weer heer en meester. De redenen die daarvoor aan te wijzen zijn uiteraard verschillend. JJ heeft ze allemaal voor je samengevat, maar wat we wel aan mogen verklappen is dat Infinity Ward met Warzone buiten haar eigen vijver is gaan vissen. Ze hebben gekeken naar andere titels om hen heen en dat kan zomaar eens een van de redenen kunnen zijn waarom Warzone het nu zo goed doet. Uiteraard is dit bij lange na niet de enige reden, zoals JJ je straks ook gaat vertellen. Benieuwd naar wat het dan wel is? Check snel de video.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch