Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Een ode aan een unieke franchise: Kingdom Hearts

10/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor JJ en vooral Koos om een blik te werpen op wel een van de meest unieke gaming franchises in de industrie: Kingdom Hearts. Maar wat maakt deze franchise zo uniek dan? Dat zit hem vooral in het feit dat deze serie draait om characters uit zowel de Final Fantasy wereld, als die van de Disney wereld. Koos is er vanaf zijn jeugd liefhebber van. Omdat de serie deze week voor het eerst naar de PC kwam, leek het ons tijd om een ode te brengen aan deze fraaie en aparte franchise genaamd Kingdom Hearts.

Samen op avontuur met al jouw favoriete Disney characters

Zoals hierboven al staat vermeld, bied deze franchise een uniek concept aan de speler. Jij speelt Sora. Samen met jouw twee partners ben jij op een missie om het kwaad te verslaan. En hoewel dit op zichzelf niet heel speciaal klinkt, is dat het wel. En dat unieke zit hem in deze twee partners. Je gaat namelijk op stap met niemand minder dan Donald Duck en Goofy. Net zo speciaal zijn de werelden waarin je de avonturen beleeft: Atlantica, Agrabah, de Deep Jungle, Port Royale, Neverland en Toy Box. De avonturen ga je niet alleen aan met Donald en Goofy, maar ook met characters uit hun desbetreffende wereld. Zo kan het wel zo maar voorkomen dat jij Aladdin, Peter Pan of Jack Sparrow aan je zijde hebt tijdens de strijd.

Een franchise die al lang mee draait.

De Kingdom Hearts franchise draait al behoorlijk wat jaartjes mee. De allereerste game uit de franchise, Kingdom Hearts 1, kwam uit in 2002. En het laatste deel, Kingdom Hearts 3 verscheen in 2019. Dit betekent niet dat de franchise tussen deel 1, 2 en 3 stil heeft gelegen. Er zijn door de jaren heen meerdere spin-offs uitgekomen, zoals House of Memories, Dream Drop Distance, de Kingdom Hearts 2.8 HD Final Chapter Prologue en meest recentelijk nog Melody of Memory in 2020. JJ en Koos gaan diep in op wat deze franchise nu zo speciaal en buitengewoon geliefd maakt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch