Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Steven over de gaming historie: “Het prille begin van de Arcadehal”

18/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Gamekings heeft elke presentator een aantal specialismen. Zo houden JJ en Boris bijvoorbeeld erg van het zakelijke aspect van gaming, Kevin zit goed in de techwereld en weet veel over PC-gaming, Skate heeft een enorme database aan gespeelde games in zijn hoofd en kan erg sterk te laat komen en Steven is gek op de historie van het gamen. Wat ligt er dan meer voor de hand dan deze man het land in sturen om op zoek te gaan naar historische games en daar in een aantal items over te vertellen…

In dit vijfde deel bezoeken we weer het Bonami Museum in Zwolle. Dit keer om in de geschiedenis van de arcade kasten te duiken. Mocht je in de buurt zijn, loop de toko eens binnen, want er staat volop fraais. In een fikse hal bevindt zich onder andere een enorme verzameling arcade-kasten. En daar valt ongelofelijk veel over te vertellen. Ze maken de gaming historie als geen ander inzichtelijk. Check nu: Steven over de gaming historie: “Het prille begin van de Arcadehal”

Het begin van de arcadehal in de jaren ’70

Steven bespreekt de geschiedenis van de arcade kasten vanaf de jaren ’70 aan de hand van een aantal thema’s. De vette art stijl van de jaren zeventig kasten. De controls van arcade kasten versus de controls van de console. De hoge moeilijkheidsgraad van de echte oude kasten. En natuurlijk welke kast hij graag mee zou nemen naar zijn eigen arcadehal, Blast Galaxy! Alle klassieke games uit de golden age komen voorbij. Centipede, Space invaders, Galaxian en natuurlijk Donkey Kong . Ook heeft hij eindelijk de Terminator 2 kast gevonden!

Na het bezoeken van dit museum en het spelen op al die oude vette arcade kasten is bij bij een vraag blijven hangen. Hoe komen die arcade kasten nou aan hun iconische vorm? Weet jij hier alles van? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch