Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Hideo Kojima: prettig gestoorde creatieveling of getalenteerde onruststoker

27/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is  tijd voor een nieuw werkstukje van en met JJ. Vandaag duikt hij in het leven van de 58-jarige game ontwikkelaar Hideo Kojima. Een developer die even vaak in het nieuws komt om zijn vaak briljante games als om de relletjes die om hem heen ontstaan. Want wie kent zijn games niet? De Metal Gear Solid series behoort tot een van de meest populaire en succesvolle franchises in de gamesindustrie en Death Stranding  verbaasde iedereen. Afgelopen week kwam er plotseling het nieuws naar buiten dat Hideo Kojima bezig was met een nieuw deel van  Death Stranding. Waarom gebeurde dit weer op een vreemde manier? Terwijl er mogelijk geen deal was met PlayStation? Het gedrag van Kojima irriteert en intrigeert JJ.  En dat vraagt om een werkstuk.

Konami VS Kojima

Hideo Kojima werd in 1986 door Konami ingehuurd om te werken aan Metal Gear Solid (1987) voor de MSX2. Deze samenwerking leidde uiteindelijk tot een groot succes en de befaamde Metal Gear Solid series. Daarnaast heeft de Japanner ook gewerkt aan andere projecten zoals Zone of the Enders, Snatcher, Policenauts, Boktai. Kojima is inmiddels weg bij Konami. En niet op een leuke manier. De developer van Metal Gear Solid  werd prompt van de coverart gehaald. Verdwenen was ‘A Hideo Kojima Game onder de titel van de game’. Sindsdien leidt hij zijn eigen bedrijf Kojima Productions. In 2019 heeft hij zijn allereerste eigen game Death Stranding uitgebracht met Norman Reedus, waar mogelijk nu een vervolg van komt. Maar komt die wel bij PlayStation uit of is daar nu ook sprake van een geschil…

Hideo Kojima’s passie voor films

Hideo Kojima heeft een passie voor films. Tijdens zijn jeugd keek hij elke avond minimaal één film. Hij schreef zelf veel verhalen en hoopte dat iemand hem zou benaderen voor het regisseren van een film, maar hij kreeg geen steun van zijn vrienden. Hij begon daarom met de studie economie, waar hij erachter kwam dat hij werkzaam wilde zijn in de videogame industrie. En de rest is geschiedenis. Evenals de vele fratsen die de man uit haalde in zijn carrière. Dus wat is Hideo Kojima nu? Een prettig gestoorde creatieveling of een getalenteerde onruststoker? Je ziet en hoort het in JJ’s nieuwe werkstuk.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch