Menu Premium
Loading...

Guilty Gear STRIVE Beta Check – Een frisse wind voor de serie?

05/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens EVO 2019 (editie dit jaar gaat helaas niet door) werd er een nieuw deel in de Fightinggame serie Guilty Gear aangekondigd. Guilty Gear Strive is alweer het eenentwintigste deel in de serie. Emiel heeft de beta mogen spelen en doormiddel van scherpe vragen van JJ gaat hij jou vertellen hoe game speelt en wat er voor nieuwigheden te ontdekken vallen.

Guilty Gear blijft een grote naam binnen het genre

De laatste tijd zijn er al een aantal verschillende games binnen dit genre verschenen. Maar Guilty Gear blijft een van de originals. Zo oud dat BlazBlue tegenwoordig wordt gezien als een spirituele opvolger van deze serie. Ook al wordt die game tevens gemaakt door Arc System Works. Wat natuurlijk alleen maar laat zien hoe veel talent er bij de studio aanwezig is. Deze games draaien compleet om de karakters waarmee je kunt spelen. En de balans tussen deze karakters. Het is goed om te weten dat de grote namen sowieso terug zijn in Strive om de fans van het eerste uur optimaal te kunnen bedienen.

Wat gaat deze game allemaal nieuw doen

Na zo veel jaren is het natuurlijk lastig om te innoveren, zeker als je als ontwikkelaar jezelf toch wel met het genre een beetje in een bepaald niche hebt geplaatst. Maar er wordt wel iets nieuws geïntroduceerd door Arc System Works: het wall-stick-hit-state systeem. Waar, als je een vijand tegen de muur aan krijgt en dan op de grond mept,  je de keuze kunt maken om of een combo te blijven maken of je breekt de combo af om daarna de stage te breken. Als je dat laatste doet, word je beloont met een grote damage boost. Plus dat bijna elk karakter een eigen status buff krijgt na zo’n wall break. Hoe heeft Emiel deze vernieuwingen ervaren. Voelde de game anders aan? Leek het op een andere fighter. En vooral, beviel de eerste kennismaking met  Guilty Gear Strive hem?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch