Menu Premium
Loading...

Grounded Let’s Play: Obsidian’s Honey I Shrunk The Kids

31/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Obsidian is flink ass aan het kicken momenteel. De studio heeft vorig jaar het allround bejubelde The Outer Worlds  en zou bezig zijn met nog twee projecten. Inmiddels weten we welke dat zijn: de zogenaamde Skyrim-killer Avowed en een iets kleiner project genaamd Grounded. Kleiner in zowel spreekwoordelijk zin als letterlijk.

Obsidian’s hommage aan 90’s movies

Grounded is Obsidian’s survival (horror?) versie van Honey I Shrunk The Kids. Die ongelofelijk 90’s movie met onder andere Rick Moranis. De game is uitgebracht op Steam en Xbox Game Pass als een early access/preview build. Sterker nog, wanneer je de game opstart wordt je er nogmaals aan herinnerd dat dit een glorified beta is en dat de kans bestaat dat er nooit een full release komt.  En had ik al gezegd dat de game klein was? Zo’n 3.5 GB als complete download. Wat!? In een wereld waar games tegenwoordig al meer dan 200 GB aantikken is dit een verademing.

Grounded daagt je uit om het avontuur aan te gaan

In de game heb je de keuze uit vier speelbare characters. Voor deze let’s play zijn we met Pete / Peter gegaan. Er wordt niet heel veel context gegeven over wie je bent, waar je vandaan komt of waarom je zo klein bent. Je wordt gewoon van de een op de andere dag wakker in je tuin en alles om je heen is gigantisch groot. Insecten hebben het formaat van een olifant en zoekgeraakte honkbalbal (is dat een woord?) is zo groot als een huis. Het is aan jou om het avontuur aan te gaan en te ontdekken wat er aan de hand is.

Deze let’s play van Grounded is de gameplay van het eerste uurtje in de game. Zoals je kunt zien komt het verhaal dan pas echt op gang en dus hoef je ook niet echt bang te zijn voor spoilers. Wel laat het goed zien hoe de gameplay in elkaar steekt en wat je nog meer kunt verwachten.

Eerder ging Jelle al hands-on met Grounded, heb je die preview gemist? Check hem dan hier!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch